Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesi Çukurova Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Doğan Naynal (26) adlı şahıs akşam saatlerinde Abdulaziz Çiftçi'ye ait kuyumcu dükkanına gelerek satın almak için altınlara bakmak istedi. Kuyumcu, bir tabla altını zanlının önüne koydu.

Zanlı kuyumcu arkasına döner dönmez bir tabla altını alıp kaçmaya başladı. Bunun üzerine kuyumcu arkasından koşup caddede "Hırsız var" diye bağırınca vatandaşlar zanlıyı yakaladı. Vatandaşlar yakaladıkları zanlıyı darp etmeye başladı. Ağzı burnu kan içinde kalan zanlıyı olay yerine çağrılan polisler kurtarıp gözaltına aldı.

Zanlı daha sonra polis merkezine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Zanlının hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Burada sorgulanan zanlı akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİ SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Yapılan incelemede zanlının hırsızlıktan 109 suç kaydı bulunduğu belirlendi. Şüphelinin otomobil hırsızı olduğu ayrıca çaldığı otomobilin sahibinin yanına gelip "Ben senin otomobilini bulurum ama bana 2-3 bin lira para vereceksin" diyerek çaldığı otomobili sahibine geri sattığı belirlendi.

Doğan Naynal'ın bir traktörü de çalıp aynı yöntemle sahibine satmak istediği bu nedenle traktör sahibi ile arasında tartışma çıktığı ve traktör sahibini gözünden vurarak ağır yaraladığı da ortaya çıktı.

Ayrıca Naynal'ın 2 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu hırsızlıktan 10 dosya hazırlandığı, 3 dosyasının mahkemeye intikal ettiği ve davasına başladığı belirlendi.

Editör: Barış Köksal