Babalar Günü'nde Asri Mezarlıktaki şehitlik, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Türk bayraklarıyla donatıldı. Babalar Günü olması nedeniyle şehit babaları da şehitliği boş bırakmadı. 15 yıl önce Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Jandarma Komando Er olarak vatani görevini yaparken bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan 21 yaşındaki Orhan Özkaynak'ın babası Ali Özkaynak da (62) şehitliğe geldi. Oğlunun mezarı başında önce dua eden baba daha sonra oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öptü. 
Orhan Özkaynak 15 yıl önce PKK ile girilen çatışmada oğlunun şehit düştüğünü belirterek, "Babalar Günü hüzünlü geçiyor. Her babalar gününde herkes evladına canlı sarılırken, biz ise taşlara sarılıyoruz. Ne diyeyim ki. Aradan 15 yıl geçti ancak hala acısı dün gibi" diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Oğlunun 9 aylık askerken şehit olduğunu anlatan gözü yaşlı baba Özkaynak, "Benim oğlum vatan için şehit oldu, Allah bunun hesabını vatanı satanlardan, vatanı bölenlerden sorsun inşallah. Ne yapalım bizim de kaderimiz buymuş işte" diye konuştu.
Özkaynak, kendisinin sadece Babalar Günü değil 15 yıldır haftanın 3 günü şehitliğe oğlunun yanına geldiğini ifade ederek, "Benim oğlum tatlıcılık yapardı. Babalar Günü'nde bana tatlı getirirdi, hediye alırdı. Benim elimi öperdi, ben de onu öperdim. Konuşamayacağım tıkandım" diyerek ağladı.
Özkaynak, Diyarbakır'da Türk bayrağının PKK yandaşları tarafından indirilmesine de tepki göstererek şunları kaydetti:
"Allah vatanımıza, milletimize zeval vermesin. Bayrağımızı aşağı atanlar düşünsün. Onlara bu yola gösterenler düşünsün. Kıbrıs'ta Türk bayrağını indiren nasıl vurulduysa bu da öyle vurulmalıydı. Bir de iyi ki ellemediler yoksa daha kötü olurdu diyorlar. Ne demek bu. Bu çocuklar bayrak için şehit oldu. Binlercesi gitti varsın bir tanesi daha gitsin."
Baba Özkaynak bir süre oğlunun mezarı başında oturup dua ettikten sonra kabristandan ayrıldı.
Editör: Barış Köksal