Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı açıklamada, Aşçılık ve Kaynakçılık Mesleki Eğitim Kursları için 60'ar kişi, Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı Mesleki Eğitim Kursları için 60 olmak üzere toplam 180 kişinin bu kurslardan faydalanacağını belirtti. Kurslar 5 ay sürecek.

Yüreğir Belediyesi tarafından Yüreğir ilçesinde gerçekleştirilecek olan “Kültürevleri Modeliyle Sürdürülebilir ve Yaygınlaştırılabilir Genç İstihdamı” isimli Avrupa Birliği Projesi kapsamında Yüreğir ilçesine yaşayan en az ilköğretim mezunu, 18-29 yaş aralığındaki işsiz gençlere verilecek Aşçılık, Kaynakçılık ve Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı mesleki eğitimleri için kurs kayıtları başladı. Kurslar 18 Temmuz'da başlıyor.

GÜNLÜK 7 EURO CEP HARÇLIĞI

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kurslara katılanların masraflarının karşılanacağını belirterek, "Mesleki eğitim alacak bütün kursiyerlere günlük 7 Euro cep harçlığı ödenecektir. Mesleki eğitimlerin yanı sıra kursiyerlere girişimcilik eğitimleri de verilerek isteyenlerin KOSGEB desteği ile kendi iş yerlerini açmaları teşvik edilecek. Ayrıca mesleki eğitimleri başarı ile bitiren gençlerimizin bilgileri proje Kapsamında kurulacak internet sitemizde de yayımlanarak isteyen İşverenlerimizin bu nitelikli genç elemanlara hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri de sağlanmış olacaktır. Bu yönüyle Adana ilinde bir ilk olacak projemiz, işveren ile nitelikli genç işsizlerimiz arasında doğrudan bağlantı kurulmasını da sağlamış olacaktır" şeklinde konuştu.
Aşçılık Mesleki Eğitim Kursları İçin Başvuru:

Murat Göğebakan Kültür Evi (Atakent Mah.)
Tel: (322) 3222777
Kaynakçılık Mesleki Eğitim Kursları İçin Başvuru:
Yunus Emre Kültür Evi (Kiremithane Mah. 2673 Sok)
Tel: (322) 3296566
Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı Mesleki Eğitim Kursları İçin Başvuru:
Fatih Terim Kültür Evi (PTT Evleri)
Tel: (322) 3270307
Editör: Barış Köksal