“Çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” sloganından hareketle Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 48 havuzda gerçekleşecek yüzme kursları 18 Haziran 2012 Pazartesi günü (yarın) başlıyor.
 
Bugüne kadar düzenlenen kurslarda 125 bini aşkın çocuğun yüzme öğrendiğini bildiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yüzme kurslarının bu yıl da 4 dönem planlandığını, engelliler için de 2 özel havuz ayrıldığını bildirdi.
9 yıl önce başlayan yüzme kurslarında bugüne kadar 125 bini aşkın çocuğun yüzme öğrendiğini vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, bu yıl 48 havuzda 20 bin çocuğa daha yüzme öğretmeyi hedeflediklerini anlattı.
 
KURSLAR 4 DÖNEM OLARAK PLANLANDI
7-15 yaş grubuna hitabeden kursların ilk döneminin 18 Haziran-5 Temmuz, ikinci döneminin 9 Temmuz-26 Temmuz, üçüncü dönemin 30 Temmuz- 16 Ağustos, dördüncü dönemin ise 27 Ağustos-13 Eylül tarihlerinde gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, “Kursiyerler günde bir saat, haftada dört gün olmak üzere üç hafta eğitim görecekler. Terlik, şort, mayo, tişörtleri ücretsiz verilecek olan kursiyerler, resimli yüzme havuzu giriş kartlarıyla kurs süresince belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanabilecekler” şeklinde konuştu.
 
BOĞULMALAR YOK DENECEK KADAR AZALDI
Yüzme kursları başlamadan önce yazın kavurucu sıcağında Seyhan Nehri, Seyhan Baraj Gölü veya sulama kanallarına girerek serinlemeye çalışan çocukların ölümle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Başkan Vekili Aldırmaz, “O yıllarda her yaz 100’e yakın çocuğumuz boğularak yaşamını yitirmekteydi. Kurslarımız başladıktan sonra bu sayı yok denecek kadar azaldı. Çünkü yüzme bilen çocuk boğulmaz. Bu yıl da çocuklarımız yüzme öğrenecek, anaların yüreği yanmayacak” dedi.
 
ENGELLİLERE ÖZEL 2 YÜZME HAVUZU
Yüzme kurslarında engelli gençleri de unutmadıklarını belirten Zihni Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğir’deki 2 yüzme havuzunu engelli gençler için ayırdıklarını söyledi.
Geçtiğimiz yıl engellilere tahsis edilen 2 yüzme havuzunda 1400 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, “Çocuklarımızı mutlu gördükçe, biz de mutlu oluyoruz. Adana’da engelleri kaldırmak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Engellilerle engelsizlerin birlikte yaşamasını sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal