Törene, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Gümüşdamla’nın ailesi, CHP eski Milletvekili İbrahim Özdiş, AKDEV Başkanı Gül Karyaldız ile basın mensupları katıldı.

Gümüşdamla’nın vefatından büyük üzüntü yaşadıklarını belirten ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “Yakalandığı amansız hastalıkla hep birlikte mücadele ettik. Umudumuzu kaybetmedik ama tehlikenin de farkındaydık. Maalesef üç yıl önce bugün Gümüşdamla aramızdan ayrıldı. Acımız ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Mustafa Gümüşdamla’nın bir çok gazetecinin yetişmesinde önemli katkıları oldu. Bir çok basın mensubunun sorunlarının çözümünde direk veya dolaylı olarak katkı sağladı.

Bugünkü anmaya katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mustafa Gümüşdamla’nın ağabeyi Cemal Gümüşdamla da yaptığı konuşmada, “Aile olarak Mustafa Gümüşdamla’nın dostlarının varlığıyla gururluyuz. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Hepinize O’nu unutmadığınız ve bugünkü anmaya katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

CHP eski Milletvekili İbrahim Özdiş de konuşmasında Mustafa Gümüşdamla ile eskiye dayanan dostluğuna vurgu yaptı. Özdiş, O’nun kalemini satmayan, gururlu bir basın emekçisi olduğunu ve onunla bir dönem yol arkadaşlığı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Merhum Mustafa Gümüşdamla’nın eşi Hilal, kızları Yağmur ve Deniz ile kardeşleri, yeğenleri, gazeteciler mezara karanfil ve kır çiçekleri bıraktı. Anma okunan dua ile sona erdi.

Editör: Barış Köksal