Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan polis avukatlarından İsa Ayanoğlu, gözaltındaki 13 polisin sevk edildikleri suçlardan yaklaşık 3 ay önce her bir iddiayı ayrıntılı bir şekilde cevaplandırılmak kaydıyla Terör Şube Müdürlüğü’nde ifade verdiğini belirtti. Polislerin bu süre içerisinde yeni bir delil elde edilmeden, yeni bir suçlama yöneltilmeden, suç vasfında değişme meydana gelmeden tekrar gözaltına alındığını kaydeden Ayanoğlu, “Esasen bu ceza mahkemesi yasasının 91. maddesinin 5. fıkrasına açık bir şekilde aykırıdır. İnşallah buradan mutlu ayrılırız. Ama buradan tutuklanarak ayrılsak da serbest bırakılarak ayrılsak da bu hukuksuzlukları bertaraf etmeyecektir. Bu gözaltı başlı başına bir hukuksuzluktur. 27.08.2014 tarihi saat 19.00 itibariyle gözaltına alınıyorlar. Ben bu tarihi çok manidar buluyorum” dedi.

Av. Emin Bayram ise polislerin bu soruşturma sonucu ne olursa olsun hiçbir korku ve endişe içerisinde olmadığını ifade etti. Bayram, “Yapılan bu hukuksuzlukların altında kimin imzası varsa bunlarla alakalı gerek ceza dosyası gerek tazminat dosyaları oluşturacağız. İllegal yollarla baskı ve tehditle yönlendirildiğini düşündüğümüz, değerlendirdiğimiz, gözaltı kararlarını veren savcı hakkında en kısa zamanda 250 bin TL miktarda tazminat davası açacağız ve kazanılacak miktarı şehit ailelerine yardım olarak eşit miktarda dağıtacağız” diye konuştu.

Gözaltına alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Halil D.'nin eşi Filiz D., eşine kefil olduğunu söyleyerek, “18 yıllık evliliğim hayatında hukuksuz hiçbir şey yapmadı. Sadece adaleti istiyoruz. Çünkü benim eşim ve arkadaşları adil bir şekilde çalıştı. Bu vatan için çalıştı. Şu anda yapılan hukuksuzluğu şahsen hazmedemiyorum” ifadelerini kullandı.

Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim S.'nin eşi Mehtap S. de eşinin akarsu kadar temiz olduğuna inandığını aktararak, “Uyku uyumadan, evine gelmeden çalışan, didinen, boğazımızdan bir lokma haram geçirmeyen eşimi çok seviyorum. İyi ki böyle bir eşim var. Temiz, dürüst. Ben sonuna kadar yanındayım” şeklinde konuştu.

İbrahim S.'nin oğlu Mehmet Emre S., bugüne kadar 13 okul değiştirdiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Eğitim alt yapım sıfır. Biz yine vatan millet Sakarya dedik sesimizi çıkarmadık. Babam en son polis akademisine tayin oldu. Ben kendi kendime ‘Bizim gerçekten babamız varmış’ dedim. Çünkü ben polis akademisindeki öğretmenlik zamanı sayesinde babamla yürüyüş yaptım, bisiklet sürdüm, spora gittim, yüzmeye gittim. Yani babamla ilk defa tavla oynadım. Biz yine de katlandık. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz.”
Editör: Barış Köksal