Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bar önünde devriye atarken İnönü Caddesi'nde duran bir otomobilden şüphelendi. Polis bir süre otomobili takip etti. Kısa süre sonra bardan çıkan iki erkek ve iki kadın otomobile bindi. Daha sonra otomobil hareket ederek Kurtuluş Mahallesi'ndeki bir evin önünde durdu.

İçindeki kadın ve erkekler otomobilden inerek eve girdi. Polis bir süre bekledikten sonra zili çaldı. Ev sahibi İ.K. (58) çıktı. Polis kimliğini gösterip evde fuhuş yapıldığını söyledi. Bunun üzerine ev sahibi fuhuş yapılmadığını ileri sürdü ancak polis içeri giren iki erkek ve iki kadınla birlikte bu şahısları eve getiren S.K.'yi alıp emniyete getirerek sorguya aldı. Fuhuş yapan iki kadın ile iki erkek evde odalarda fuhuş yaptıklarını belirtti. Bunun üzerine fuhuş yapan kadın ve erkekler serbest bırakıldı. S.K. ise sorguya alındı. S.K. sorguda fuhuş amaçlı iki kadın ayarladığını onlara da iki erkek ayarladığını bunların birlikte olması için arkadaşı İ.K.'yi arayarak, "Benim eve ihtiyacım var, fuhuş yaptıracağım dedim. İ.K da, 'kadın başı 40 lira verirsen olur' dedi. Bunun üzerine kızları bardan alıp erkeklerle birlikte İ.K'nın evine geldik. Onlar fuhuş yaptı ben de İ.K'ya parasına verdim" dediği öğrenildi.

"YAN ODAYA GEÇTİLER FUHUŞTAN HABERİM YOK"

İ.K. ise sorgusunda S.K.'nin kendisini telefonla arayarak arkadaşlarını getireceğini evin lazım olduğunu söylediğini ifade ederek, "Ben de S.K'yı daha önceden tanıdığım için kabul ettim. Bir süre sonra iki erkek ve iki kadın geldiler. Onlar evin diğer odalarına geçtiler. Bir süre sonra da polis geldi. Kadınların fuhuş yaptığını söyledi. Benim haberim yok. Onlar yan odadaydı ben birşey görmedim, duymadım. Fuhuş yapıldığından haberim yok" dediği öğrenildi. İ.K. sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. İ.K. sevk sırasında basın mensuplarının "neden gözaltına alındınız" sorusuna "Önemli birşey değil basit bir konu" diye cevap verdi.

 

 

 

 

 

Editör: Barış Köksal