Yanlışlığın düzeltilmemesi halinde meclisi terk edeceğini söyleyen Gökçe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut'un aksi açıklamaları üzerine oturumu terk etti. Gökçe'ye, CHP'li meclis üyesi Vahap Çolak da destek vererek salondan ayrıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı 15. oturumu MHP Grup Sözcüsü Ramazan Akyürek'in başkanlığında gerçekleşti. Gündem dışı söz alan Salih Gökçe, Belediye Meclis Çalışma Yönetmeliği'nde yer alan 5393 sayılı kanunun 19. maddesine göre faaliyet raporlarının görüşüldüğü meclis oturumlarında Büyükşehir Belediye Başkanı'nın bulunmadığı durumlarda Meclis 1. Başkan Vekili'nin meclise başkanlık etmesi gerektiğini kaydetti.

Yanlışlığın düzeltilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na itiraz dilekçesi verdiğini anlatan Salih Gökçe, meclis üyelerine, haklarını kullanmaları ve korumaları için çağrıda bulundu. MHP'li meclis üyesi Murat Cevheribucak'ın başkanlık yaptığı 24 Kasım oturumunda alınan kararların tekrar meclise getirilmediği takdirde kararların geçersiz olacağı uyarısında bulunan Salih Gökçe, “Bu hukuksuzluğun bir parçası olmamak adına şayet bu yanlış düzeltilmezse, meclisi de bu hukuksuzluk adına terk edeceğim” diye konuştu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kaşif Barut ise Salih Gökçe'nin okuduğu yasanın mevzuatta yer almadığını, esas yönetmeliğe göre Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yetkilerini başka bir vekile devredebileceğini söyledi. Barut, oturumda faaliyet raporunun değil bütçelerin görüşüldüğünü dile getirdi.

“O zaman meclis, başkanvekilini yasa gereği neden seçti” diye soran Salih Gökçe, oturumu hukuksuz olarak nitelendirerek salonu terk etti. Vahap Çolak da Gökçe'ye destek vererek salondan ayrıldı. CHP'li meclis üyesi Askeri Dağlı ise, “Zihni Aldırmaz o zaman niye 4.5 sene avantadan belediye başkan vekilliği yaptı?” diyerek tepki gösterdi.

Editör: Barış Köksal