Çukurova Teknokent'te bulunan ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen tanışma toplantısına Girişimcilik Ekosistemi Derneği (GED) Başkanı Esra Özden, Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK) Genel Müdürü İlhami Günsel, GED Başkan Yardımcısı Barış Avcı, GED Genel Sekreteri Mehmet Uluğtürkan, GED Yönetim Kurulu Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Burak Nakıboğlu, Tezcan Altunordu, ÇÜSEM Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ile ÇÜSEM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Selçuk Çolak katıldı.

Yeni dönemde gerçekleştirecekleri faaliyetleri kapsamında işbirliği olanaklarının ele alındığı toplantıda konuşan ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, şirketlerinin Adana’da yer alan meslek kuruluşları ve Adana Hacı Sabancı OSB ortaklığıyla kurulduğunu, turizm ve yatırımlar açısından Adana’nın tanıtımına katkı sağlayacak faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Kentin girişimci kimliğiyle de ön plana çıkması için çalışma yaptıklarını anlatan Günsel, “Çalışmalarımızı kentin ilgili tüm kuruluşlarıyla birlikte yaparak hızlı mesafe almak istiyoruz” dedi.

GED Başkanı Esra Özden de dünyada şehir ve ülke gelişmişliğinin artık girişimci ve marka sayısıyla ölçüldüğünü söyledi. Girişimciliğin geliştirilmesine yönelik bir süredir devam eden çalışmalarını GED’in kurucuları arasında yer alarak devam ettirdiğini anlatan Özden, “Girişimciliğin geliştirilmesi çerçevesinde Türkiye’de benzeri olmayan bir sivil toplum kuruluşunu Adana’da hayata geçirdik. Yüksek katma değerli iş fikri olan üniversite öğrencilerimiz, girişimciler, bu girişimcilerin yanında olacak mentörler, melek yatırımcılar ve ilgili kurum temsilcilerimizle bölgede ekosistemin çalışmasına katkı sağlayacağız. Amacımız, bu bölgeden yazılımdan makineye  farklı sektörlerde dünya markaları çıkarmak. Bu çerçevede Çukurova Üniversitesi ile birlikte çeşitli projelerde yer alacağız. Güçlü bir üniversiteye sahip olmanın fotoğrafını girişimciliğin geliştirilmesine yansıtmak istiyoruz” diye konuştu.

ÇÜ Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yusuf Ziya Halefoğlu ise merkez olarak inovatif girişimci yetiştirilmesi konusuna ağırlık verdiklerini, eğitim programlarının ve yeni dönem faaliyetlerinin bu yönde olduğunu söyledi. GED ve ATAK gibi kurumların bölgenin girişimcilik altyapısına destek verebilecek en önemli kurumlardan olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Halefoğlu, “Yeni dönem eğitim programı, inkübasyon merkezleri, startuplar gibi birçok konuda görüş alışverişinde bulunduk. Hepimizin ortak hedefinde daha bilinçli girişimciler, katma değeri yüksek ürünler ve gelişme var. Birliktelikle önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Barış Köksal