Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı ve Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Sakarya, "Güçlü ekonomi için çabalayan devletimizin ve milletimizin bizlerden beklentileri doğrultusunda yeni yılda yeni yatırımlara yönelip, istihdamı artıracak, ülke ekonomisinin büyümesi için çalışacağız” dedi.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Çukurova GİAD Başkanı ve TÜGİK Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Sakarya’nın da yer aldığı TÜGİK heyetini Çankaya Köşkü’nde kabul etti. TÜGİK Başkanı Erkan Güral başkanlığındaki heyette, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya’nın yanı sıra Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Efsun Tekyeten ve üye Gökmen Keser de yer aldı.

Yerli malı kullanın çağrısı

TÜGİK heyetine konuşan Başbakan Binali Yıldırım, genç işadamlarına yerli malı kullanma çağrısı yaptı. Genç işadamlarının yaptıkları yatırım, sağladıkları istihdamla Türkiye’nin gücüne güç kattığını kaydeden Yıldırım, “Sizlerin dünya pazarlarıyla entegrasyonu derinleştikçe, sanayi dönüşümümüz çok daha kolaylaşıyor, girişimciler kazanıyor, ülke kazanıyor” dedi. Genç işadamlarının Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

“Benim sizlerden milletim adına istirhamım, bizim yetkin ve yeterli olduğumuz alanlarda kendi ürünlerimizi tercih edin. Olmayan ürünü tabii ki dışarıdan alacağız ama olan ürünlerimizi kullanırsak, onlara öncelik verirsek o sektörü de geliştirmiş olacağız. Kaynaklar kalacak, istihdam sağlanacak, cari açığımız azalacak. Bunu pekala yapabiliriz. Bu bir alışkanlığa dönüşürse, bu bir toplumsal şuura dönüşürse o zaman biz yerli sanayimizi, sektörlerimizi geliştirebiliriz. Dünya ile rekabet edecek altyapıyı da yapalım. Arge çalışmalarına daha fazla önem verelim. Herkesin yaptığı işi yaparsanız orada bir adım öne geçemezsiniz. Bir adım öne geçmenin yolu, akıl teriyle alın terini birleştirmektir. Türkiye bundan sonra akıl terine yatırım yapacak, alın teri zaten var. Fark yapmak istiyorsak, bir adım öne geçmek istiyorsak akıl terine daha fazla yatırım yapacağız.”

İyi ekonomi mutlu toplum

Ziyareti değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, bu ziyaretimizde bizlerin gücüne güç kattı. Gündemle ilgili önemli mesajlar verirken, iş dünyasına, biz genç işadamlarına duyduğu güven bizleri mutlu etti, güçlendirdi. Bizler, işadamları olarak refah ve huzur için ekonomimizin de çok iyi olmasını arzu ederiz. Çünkü, iyi ekonomi huzuru getirir, refahı getirir, mutlu toplumu getirir. Güçlü ekonomi için çabalayan devletimizin ve milletimizin bizlerden beklentileri doğrultusunda yeni yılda yeni yatırımlara yönelip, istihdamı artıracak, ülke ekonomisinin büyümesi için çalışacağız” dedi.
Editör: Barış Köksal