25 Ocak'ta damat İbrahim Aşan, Yüreğir ilçesi Başak Mahallesi'nde oturan gelin Sultan Özden’i evden alarak konvoy eşliğinde hareket etti. Bu sırada gelin evinin damına çıkanlar havaya ateş açtı. Açılan ateş sonucu konvoyda bulunan 01 JJ 044 plakalı minibüsteki Ahmet Vadi (13) sol göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Küçük çocuğun ölümüne neden olduğu iddia edilen gelinin ağabeyi Mustafa Özden (33) yakalanıp tutuklandı. Sorgulanan maganda Mustafa Özden kendisinin ateş etmediğini kimin ateş ettiğini de görmediğini belirtti.

Olayla ilgili boş kovanlara ulaşamayan polis, çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde konvoyun yola çıktığı sırada Vadi’nin vurulduğu anı belirleyen ekipler, çocuğun vurulduğu minibüsü olay yerine götürdü. Olay yerinde yapılan keşifte, araca 36.86 derecelik açı ile ateş edildiği belirlendiği bu açı üzerinden gönderilen lazer ışığının ateş açılan yer olarak gelin evinin balkonunu gösterdi. Hesaplamalar sonucunda kurşunun geldiği yönde, gelinin ağabeyi Mustafa Özden'in olduğu saptandı. Ayrıca polis düğün görüntülerini izlediğinde de kız kardeşine kuşak bağlayan Mustafa Özden'in belinde tabanca olduğunu belirledi.

Mustafa Özden, tabancayla ateş etmediğini, av tüfeği ile ateş ettiğini öne sürerek, "Düğün yerinde tanımadığım bir çocuğun elinde kurusıkı tabanca gördüm. O tabancayı alıp belime koydum. Görüntülerde belimde görülen tabanca budur. Çocuk sürekli tabancayı isteyince geri verdim. Balkonda av tüfeği ile ateş edip içeri girdim. Bir çocuğun öldüğünü ise 2 gün sonra öğrendim. Daha önce bir silah yakalattığım için hapiste yatmıştım. Düğünde de ateş ettiğim için yine hapse gireceğimi düşünerek kaçtım" diye savunma yaptı.

Cumhuriyet Savcısı, soruşturmayı tamamlayarak Adana 5.Ağır Ceza Mahkemesi'nde maganda ağabey Özden hakkında, 'Çocuğu olası kasıt altında kasten öldürme, korku, kaygı veya panik oluşturabilecek tarzda silahla ateş etmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından dava açtı. Özden, önümüzdeki günlerde müebbet ve ayrıca 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanacak.

Editör: Barış Köksal