Adana Optimum AVM’de, Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği'nin (ÇUBİTED) desteklediği Maker Teknoloji Atölyesi'nin çalışmasına katılan 7-15 yaş arası çocuklar, robotik atölyede; elektroniğin parçalarını, devre elemanlarını, sensörleri ve motorları inceleme fırsatı yakalarken, 3D tasarım atölyesinde ise şekiller çizerek el becerilerini geliştiriyorlar.


Geleceğin bilim insanları, robotik ve 3D tasarım atölyesinde, hayal dünyalarında kurguladıklarını tasarlamanın ve uygulamanın yanı sıra gönüllerince eğlenme fırsatı buluyorlar. Aileleri ise onları büyük bir keyifle izleyerek, bu mutlu anlarını cep telefonlarıyla görüntüleyip, ölümsüz kılıyorlar.


Çalışmalar sırasında çocuklara refakat eden uzmanlar, Maker’ın, teknoloji ile el becerisini birleşiminden oluşan bir kültürel eğilimi olduğunu, bu kültürel eğilimde yaratıcılık yapanlara Maker adının verildiğini belirterek, amaçlarının çocukları ezberci eğitim ve test mantığından kurtarmak, bakarak değil, yaparak öğrenmelerini sağlamak olduğunu kaydettiler.

Editör: Barış Köksal