Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Hürriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Hürriyet Mahallesi'nde yeniden uyuşturucu satıldığı ihbarını aldı. Bunun üzerine Narkotik, Asayiş, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü gündüz vakti mahalleye bin polisle şok baskın düzenledi. Gündüz vakti yapılan operasyona narkotiğin eğitimli köpekleri de getirildi. Polis şüphelendiği evlerde ve metruk binalarda arama yaptı.

15 YAŞINDA UYUŞTURUCU TACİRİ
Polis mahallede evlerde arama yaparken bir kız çocuğunun elinde torba ile mahalleden çıkmaya çalıştığını gördü. Bunun üzerine polis kızın peşine düştü. Kız çocuğu bunu fark edince polisten kaçmaya çalıştı. Ancak polis kız çocuğunu kısa sürede yakaladı. Yapılan aramada torbanın içinde 4 kilo esrar olduğu tespit edildi. B.Ç. isimli kız çocuğu ise polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan kız çocuğu ağlayarak polisin elinden kurtulmak istedi. Ancak kız çocuğu esrar ile birlikte emniyete götürüldü.

EL YAPIMI BOMBA MALZEMELERİ BULUNDU
Polis mahallede çok sayıda bulunan metruk bina içlerinde de arama yaptı. Polis haziran ayında korsan gösteri sırasında uyuşturucu tacirlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki İbrahim Aras'ın için duvarında "İbrahim ölümsüzdür" yazılan bir metruk binaya girdi. Polis binada yaptığı aramada 210 rulo esrar bulundu. Polis metruk evde yaptığı aramayı derinleştirdiğine bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. Polis korsan gösteriler sırasında metruk evde PKK yandaşlarının el yapımı bomba yaptığı ve daha sonra polis attığını tespit etti.

24 GÜNDE YANI MAHALLEYE 5. OPERASYON
Polisin kapkaççıyı aramak için Hürriyet Mahallesi'ne girdiği sırada "torbacı" diye tabir edilen uyuşturucu tacirlerinin polisi baskın yaptığını zannedip ateş açması sonucu Furkan Oğuz isimli 13 yaşındaki bir çocuğun yaralanıp sol gözünü kaybetmesinin ardından polis mahalleye peş peşe operasyon düzenledi. Polis yaptığı ilk operasyonun ardından mahallede 1 hafta torbacı nöbeti tuttu. Aradan geçen 24 günde polis mahalleye 5 kez operasyon yaptı. Yapılan operasyonlardan da mahalleli memnun kalarak polise teşekkür etti. Polis son yaptığı operasyonda da mahalleye gündüz girip sabaha kadar köşe başlarında nöbet tutarak torbacılara geçit vermedi. Bunun dışında polis Yenibey, Ova, Uçak, Onur, Şakirpaşa, Denizli, Narlıca ve Mithatpaşa Mahalleleri'ne de operasyon gerçekleştirdi.

GECEKONDULAŞMA POLİSE GEÇİT VERMİYOR
Hürriyet Mahallesi gibi Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göçe ederek Adana'ya gelen vatandaşların yerleştiği mahallelerde gecekondulaşma polisin suçlularla mücadelesini büyük ölçüde etkiliyor. Sokakların çok dar olması, evlerin neredeyse birbirine birleşik olmasından dolayı mahalleye giren suçluyu polis bulmakta çok zorlanıyor. Özellikle Hürriyet Mahallesi'nde bazı sokaklar dünyanın en dar sokağı olmaya aday nitelikte. Genişliği 1 metre bile olmayan dar sokaklar bulunuyor. Evlere girebilmek için labirent gibi sokaklardan geçilmesi gerekiyor.

En son yapılan operasyonda 5 kio esrar, 200 uyuşturucu hap, el yapımı bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Operasyonda 1'i kız çocuğu olmak üzere 7 kişi gözaltına alındı.
Editör: Barış Köksal