Sivil Toplum kuruluşlarının birlikte organize ettiği programın sunuculuğunu yapan Mahmut Eraslan, Gazze'de yaşanan olaylara değinerek, daha çok destek olunması ve boykota devam edilmesi gerektiğin belirtti.
AS Platform adına konuşan Ali Aygün ise “Biz buraya kardeşlik için geldik. Bu programa vesile olan hanım kardeşlerimize teşekkür ederiz. Gazze'de büyük bir katliam yaşanıyor. İsrail sivil halka bomba yağdırırken bizim daha fazla kardeşlerimizin yanında olmamız gerekiyor” dedi.
Programa ezgileriyle renk katan Grup Diriliş'in ardından Adana Ümmet ve Kardeşlik Platformu adına söz alan Muhammed Çelebi, Filistinlilerin İsrail'in tüm saldırılarına rağmen yılmadıklarını dile getirdi. Çelebi, “Biz çocuk dünyaya getirmekten ve bakmaktan korkarken Filistinli analar yiğitler yetiştirip şehit veriyor. Şehit veren analar kendisine baş sağlığına gelen gençlere ‘Allah sana da nasip etsin’ diyor. Halbuki biz bu sözü yeni evlenen gençlerimize söyleriz. Boykot ürünlere elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz, tek kuruşumuz zalimlere gitmesin” diye konuştu.
İftara katılan Adanalılar çıkışta İHH-ADYAR'ın başlattığı canlı kalkan olmak istiyorum kampanyasına imza attılar.
Gazze yararına yapılan iftar programında elde edilen 20 bin liranın üzerindeki gelir İHH Aracılığı ile Gazze’ye ulaştırılacak.
Editör: Barış Köksal