Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Elif G. (24) 3 ay önce soyadı açıklanmayan Orhan isimli bir kişiyle tanışarak arkadaş oldu. Elif G, bir süre sonra genç adamla evlenmek istedi ancak Orhan, "Ben evlenmek istemiyorum ama birlikteliğimiz devam etsin" dedi.

Genç kız ise "Evlenmek istemiyorsan bu ilişki burada biter" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Orhan sadece sevgili olmak için genç kızı rahatsız etmeye başladı. Bu durumdan bunalan ve psikolojisi bozulan genç kızı evden kaçarak otogara gelip buradan Adana otobüsüne bindi. Bu durumu öğrenen ailesi hemen 155'i arayarak "Kızımız evden kaçtı otobüs ile Adana'ya gidiyor" diye ihbarda bulundu. İstanbul polisi Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Kayıp Büro Amirliği ile irtibata geçerek kızın Adana'ya ineceği saati bildirdi. Polis otogara gidip otobüsü beklemeye başladı. Otogara girer girmez otobüsü durduran polis içeride kimlik kontrolü yapıp genç kızı tespit edip araçtan indirdi. Polis Elif G'ye "Evden kaçmışsınız bu nedenle bizimle polis merkezine gelip ifade vermeniz gerekiyor" dedi. Genç kız önce gelmek istemeyerek, "Siz beni buldunuz ama ben yine kaçacağım" diyerek tepki gösterdi.

Genç kız, daha sonra bir kişiyi telefonla arayarak onunla tartıştı. Polis genç kızı polis merkezine götürüp ifadesini aldı, ailesine kızlarının Adana'da olduğunu bildirdi. Ancak genç kız 18 yaşından büyük olduğu için serbest bırakıldı.

Editör: Barış Köksal