Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Beyhan Çakır, sağlıklı ve genç görünme isteğinin yalnızca kadınlara özgü olmadığını ifade ederek, “Özellikle son yıllarda estetik cerrahi erkekler arasında oldukça popüler bir hale geldi. Uygulama talebiyle bana gelenlerin çoğunluğu halen kadınlardan oluşuyor. Fakat son dönemlerde erkeklerin bu orandaki payının da yaklaşık yüzde 40 civarında olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Erkeklerin kariyerleri üzerinde olumlu bir etki oluşturacağına inandıkları için yenilenme sürecine artık daha olumlu baktıklarını belirten Dr. Beyhan Çakır, “Genç ve dinamik bir görünüm iş hayatında karşılıklı olarak olumlu bir etki oluşturuyor. Bireyin kendisi açısından, kendine olan özgüvenin artması, kişiye daha motive bir çalışma ortamı sağlıyor. Karşı tarafta oluşturduğu algı bakımından da genç ve dinamik bir görünüm mesleki başarı algısı üzerinde pozitif bir etki oluşturuyor” diye konuştu.

“ESTETİK SÜRECİ KADIN VE ERKEKLERDE BİRBİRİNDEN FARKLI”
Kadın ve erkeklerdeki estetik işlemlerin sürecinin çoğunlukla birbirinden farklı olduğunu ifade eden Dr. Çakır, “Estetik amaçlı uygulamalar ameliyatsız uygulamalar olarak adlandırdığımız botox, dolgu uygulamalarından daha karmaşık cerrahi ameliyatlara kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor. Başlangıç olarak erkekler kadınlardan farklı şekilde çoğunlukla estetik ameliyatlar gibi daha radikal işlemler için başvuruyor. Kadınlar ise ilk olarak genellikle ‘non-invaziv’ dediğimiz botox ve dolgu gibi ameliyatsız yöntemlerle estetik cerrahi serüvenine başlıyorlar. Yapılan uygulamalar sonrasında memnuniyetleri ölçüsünde yelpazenin diğer tarafına doğru yolculuklar başlıyor” dedi.

“BURUN ESTETİĞİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR”
Son yıllarda erkekler arasında estetik cerrahi işlemlerine karşı bir ilgi artışının olduğunu ifade eden Dr. Beyhan Çakır, sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemizde erkekler arasında en çok talep edilen estetik ameliyatlar burun ve liposuction dediğimiz vakumla yağ alma işlemidir. Liposuction bölgeleri olarak da en fazla göğüs, karın ve yan bölgelerdir. Bunlardan sonra sırasıyla estetik göz kapağı ameliyatları, yüz gençleştirme ameliyatları geliyor. Erkekler bu tür estetik ameliyatların sonucunda mutlu oldukları zaman botox ve dolgu uygulamalarına da daha sempatik bakmaya başlıyorlar.”
Editör: Barış Köksal