PTT Evleri Mahallesinde aynı evde yaşayan Nurten, Mesut ve Levent kardeşleri evlerinde ziyaret eden Başkan Çelikcan akülü aracı kullanabilecek durumda olan Nursel Kaçar’a hediye etti.

Yüreğir'de yardıma muhtaç bütün ailelere yetişmeye çalıştıklarını belirten Başkan Çelikcan, "Tespit edebildiğimiz bütün aileleri ziyaret ediyoruz. Ailelerimizin eksiklerini yerinde görüp anında müdahale etmeye çalışıyoruz. Burada en büyük sıkıntıyı engellilere bakan aileler çekiyor. Engelli vatandaşlarımız ise eve mahkum durumda yaşıyorlar. Biz bu ailelerimize yönelik sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ‘Mesleğim Umudum Prosesi‘ kapsamında 50 engelli vatandaşımıza SODES kapsamında Kültür Evlerimizde trikotaj ve biçki dikiş kursları vererek hayata tutunmalarına yardımcı oluyoruz. Bu kurslar sonunda başarılı olan 10 kursiyerimiz işe başlayacak" dedi.

Engelli vatandaşların toplumun birer parçaları olduğunu vurgulayan Çelikcan, "Sosyal belediyecilik çerçevesinde onları hayata tutundurmak ve ailelerine de destek olmak amacıyla bu projeleri yürütüyoruz" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal