Festival kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda ‘Engelsiz Sinema’ etkinliği düzenlendi. Etkinliğe çok sayıda vatandaş ve görme ve bedensel engellinin yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Başkan Sözlü, ilk olarak kendisini fuaye salonunda bekleyen engellilere karanfil dağıttı. Daha sonra gözüne siyah kurdele bağlayan Sözlü, korumaların yardımı ile kendisine ayrılan yere oturdu.

Gösterime geçilmeden önce görme engellilerin sorun ve sıkıntılarına dikkat çekip, gündelik hayatta karşılaştıkları problemlerin ortaya konulması amacıyla katılımcıların gözlerine siyah kurdele bağlandı. 

Davetliler ve Başkan Sözlü, programı gözü kapalı bir şekilde takip etti. Konuşmasını yine gözü kapalı yapan Başkan Hüseyin Sözlü, geçen yıl 20.’si düzenlenen Altın Koza Film Festivali’nin ‘engelsiz festival’ unvanını aldığını söyledi. Bu duyarlılığı devam ettirmek istediklerini ifade eden Sözlü, “Bu tür etkinlikler, sizleri sadece bu sinema salonunda değil, bizim ailemiz olan şehrimiz Adana’ya sizin dezavantajlarınızı daha uygun hale getirmek noktasında bize fırsat sunuyor. Sizi daha iyi anlayacağız inşallah” dedi.

Konuşmanın ardından engellilerin yaşadıkları sıkıntılarla ilgili belgesel gösterimi sunuldu.
Editör: Barış Köksal