Ceyhan’a bağlı Değirmendere Köyü'nde oturan 60 yaşındaki Ali Özkaya, 2001 yılında yaptığı ve tamamen kendisine ait olan ahşap portatif evde yaşamını sürdürüyor. Dört lastikli traktör römorku üzerine oturttuğu ve ‘Gezerev ‘adını verdiği konutunda yaşayan Özkaya, bölgede Gezerev’in mucidi olarak tanınıyor.

Gezerev hakkında bilgiler veren Özkaya “Bu projeyi 2001 yılında yaptım. Tamamen bana aittir. O zamanın parasıyla yaklaşık 11 milyara mal oldu. Şimdiki maliyeti ise yaklaşık 20 bin TL civarındadır. Gezerev dediğim evde 2 yatak odası, mutfak, banyo, tuvalet, 4 tane balkon ve terası bulunuyor. Uzunluğu 8 metre 10 santim, genişliği ise 2 metre 40 santimdir. Portatif olduğu için traktörün arkasına takıp denize, kıra her yere götürülebilir. İsteyen olursa 2 katlı ve tek katlı olarak yapabilirim” dedi.

Köyde yaşamayı çok sevdiğini belirten Özkaya, "Gezerev’i şuanda bana ait olan zeytin bahçesine getirdim. Burada yaşıyorum. Evde kullandığım elektriği de yine yapımı tamamen bana ait olan rüzgar gülünden sağlıyorum. Böyle çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal