Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde 13 Haziran 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, bir şirkette para dağıtım işi yapan Erol Gökkaya (57), 01 DA 893 plakalı otomobil ile bir bankaya giderek 15 bin 700 lira para çekip bagaja koydu. Gökkaya, yolda ilerlerken alışveriş yapmak için bir bakkal dükkanının önünde durdu.
Bu sırada otomobile yaklaşan kişi ya da kişiler, otomobilin arka sol lastiğini bıçakla keserek patlattı. Gökkaya, otomobile binip biraz ilerledikten sonra lastiğin patlak olduğunu fark edince değiştirmek için aracı yolun kenarına park etti. Gökkaya araç lastiğini değiştirmeye çalıştığı sırada aynı şahıslar otomobile arkadan yaklaşıp bagajı açtı ve 15 bin 700 lirayı alarak kayıplara karıştı. Bagajdan malzeme lazım olduğunda para çantasının olmadığını gören Gökkaya hemen polisi aradı. Olay yerine gelen polis, zanlıların bulunması için çalışma başlattı. Polis hemen paranın çekildiği bankaya giderek güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemede beyaz tişörtlü bir kişinin müştekiyi takip ettiği belirlendi. Yol üzerindeki kameraları kontrol eden polis müştekinin otomobilini 01 BTD 93 plakalı otomobilin takip ettiğini de belirledi. Zanlıların Cemal Ç. (23), Cihan A. (26) ve İsmet K. (21) olduğu belirlenirken, bunun üzerine görüntüyü izleyen güven timleri beyaz tişörtlü Cihan A.'nın peşine düştü. Güven timleri 3 saat sonra Cihan A.'yı yakaladı. Daha sonra ise Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Cemal Ç.'yi yakaladı. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı.
Güven tim ekipleri tarafından tişörtünden tanınarak yakalanan Cihan A.'nın yapılan incelemesinde bir ay önce hırsızlık suçundan cezaevinde yatarken Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında çıktığı ve ayağına elektronik kelepçe takıldığı öğrenildi. Hırsızlık, uyuşturucu kullanmak gibi suçlardan 22 kaydı bulunan Cihan A.'yı konumunu belirlemek için elektronik kelepçe de durduramadı. Polisin Cemal Ç.'nin evinde yaptığı aramada ise 3 bin 500 lira çalınan para bulundu.
Adliyeye sevk edilmeden önce doktor raporu almak için adli tıpa getirilen zanlılar basın mensuplarına saldırmak istedi. Ayakkabılarının bağcıkları olmayan şahıslar önce basın mensuplarına ayakkabılarını fırlattı. Daha sonra ise basın mensuplarına polisin kolunda tekme atmaya çalıştı. Zanlılar polis aracına bindirildikten sonra da fırlattıkları ayakkabılarının derdine düştü.
Editör: Barış Köksal