Kemeraltı Camii'nde önce namaz kılan eylemciler, ardından 5 Ocak Meydanı'nda toplandı. İçlerinde kadın ve çocukların da olduğu gruba, camide namaz kılan cemaatten bazıları da eşlik etti. Ellerinde dövizler ve kefene sarılmış bebek figürlerinin olduğu grup, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar atarak ve sık sık tekbir getirerek İsmet İnönü Parkı'na yürüdü. Gruptan Ekrem Özbek isimli bir kişi, Gazze'de katledilen bir bebeğin ölümünden hiçbir şeyin önemli olmadığını belirterek, bugün Dünya Kudüs Günü olduğunu ve Kudüs'ün kan ağladığını ifade etti. “Kudüs'ü sevenler de kan ağlıyor, yüreğimiz yanıyor” diyen Özbek, “Allah yüreğimizi yakanların evlerine ateş düşürsün. O siyonist katiller Gazze'den sağ olarak çıkamaz inşallah. Allah evlerin birliklerini dağıtsın. Allah onları kahrı perişan etsin. Şu Ramazan'ın son cumasında, onların toplu ölümlerini bize ulaştırsın inşallah. Bol bol dua edelim. Dua etmekle de kalmayalım, inşallah elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışalım” diye konuştu.
Kur'an okunmasının ardından konuşan Salih Demir isimli bir hoca ise saldırıları kınayıp, kıyımlar bitene kadar protestoların şiddetli biçimde sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kudüs Platformu Temsilcisi İsa Emre ise yıllardan bu yana saldırıların eksik olmadığı Kudüs'ün, İslamiyet açısından önemini vurguladı. Çocukların yetiştirilirken bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Emre, “Yeni doğan çocuklarımıza ilk öğreteceğimiz kelime Allah olmalıdır. İkinci kelime Hz. Muhammed olmalıdır. Üçüncü kelime ise 'Kahrolsun İsrail' ve 'Ölüm Sana İsrail' olmalıdır.”
İsa Emre, ABD ilişkilerinin derhal sona erdirilip, ABD büyükelçilerinin ülkeden kovulması gerektiğini ifade ederek, 'Sayın Başbakan'dan icraat beklemekteyiz” ifadesini kullandı. Eyleme, STK üyelerinin yanı sıra, çevredeki vatandaşların da katıldığı görüldü. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
Editör: Barış Köksal