Olay dün merkez Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesinde meydana geldi. Sokaktaki bir düğünü izleyen 15 yaşındaki Halil Şengöz, bir kişinin silahını ateşlemesi sonucu yaralandı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Halil Şengöz, burada hayatını kaybetti.
 
EMNİYETTE SORGULANAN BABA İTİRAF ETTİ
Olayla ilgili silahı kullandığı iddiasıyla 17 yaşındaki M.K. gözaltına alındı. Polisin daha sonra yaptığı araştırmada silahı kullanan kişinin M.K.'nın babası 43 yaşındaki Ahmet K. olduğu tespit edildi. Baba Ahmet K'nın, polisin yaptığı çalışmanın sonucunda silahı kendisinin kullandığını itiraf ederek, "Çocuğumun yaşı küçük olduğu için az ceza alacağını düşünüp silahı onun kullandığını söyledim" dediği öğrenildi.
Ahmet K emniyette sorguya alındı.
 
ARKADAŞLARI AĞLADI
Bu arada Halil Şengöz'ün cenazesi bugün Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak öğle saatlerinde toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığına getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında Şengöz'ün sınıf arkadaşları ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. Sınıf arkadaşları Halil'in fotoğraflarını yakalarına astı.
 
Halil Şengöz ile 7 yıldır aynı sırayı paylaştığını belirten İsa Özger (15) arkadaşının babası İsa Şengöz'e (55) sarılarak ağladı. Baba İsa Şengöz de ağlayarak oğlunun sınıf arkadaşına sarıldı.
Halil Şengöz'ün diğer sınıf arkadaşları da elini öptüğü baba İsa Şengöz'ün acısını paylaştı.
 
SINIF ARKADAŞLARINDAN SİLAHLI KUTLAMAYA TEPKİ
Düğünde tabancayla açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Halil Şengöz'ün sınıf arkadaşları, silahlı kutlamalara tepki göstererek, "Erkeklik silahla olmaz. Düğünler ve maçlarda silahlı kutlamaya karşıyız. Biz bir arkadaşımızı silaha kurban verdik. Silah, bizden hayat dolu, neşeli ve herkesçe sevilen bir arkadaşımızı aramızdan aldı. Ayrıca düğüne katılanların neşesini kaçırdı. Artık silahla kutlamalara son verilmesini istiyoruz" dediler.
 
Cenaze namazında konuşan imam da silahlı kutlamalara tepki göstererek şunları söyledi: "Düğünde bulunan herkes bu çocuğun ölümünden sorumludur. Tedbirimizi almadığımız için böyle oluyor. Bu konulara dikkat edeceğiz. Bunlar ders olacak bundan sonra yanlış yapmayacağız"
Şengöz, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Editör: Barış Köksal