Edinilen bilgiye göre, Serdar G. (33), sohbet ettiği arkadaşının iki kadın yeğenine çalıştığını belirttiği Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde işe sokabileceğini söyledi. Bir süre sonra arkadaşıyla yeniden buluşan Serdar G., yöneticiler ile konuştuğunu ancak para istediklerini söyledi. Bunun üzerine işe girmek isteyen iki kadın, Serdar G. ile 2 bin liraya anlaştı.

Sadece 350 lira para veren kadınlar, aradan zaman geçmesine rağmen işe alınmadı. Kadınlardan biri bu durumdan şüphelenerek polise başvurdu. Bunun üzerine yakalanarak gözaltına alınan Serdar G., 4 kişinin iş vaadiyle 700 lira parasını dolandırdığı gerekçesiyle adliyeye sevk edildi. Serdar G., çıkarıldığı mahkeme tarafından Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili haberi televizyonlarda izleyen 3 kadın polise başvurarak, "Dün akşam televizyonda izledik bu adam aynı yöntemle bizi de dolandırdı. Biz de adama para verdik, hastanede işe girmeyi bekliyorduk televizyonda dolandırıcı olduğunu öğrendik" dedi. Bunun üzerine polis Serdar G.'yi tekrar gözaltına aldı. Zanlının 3 kadından işe sokmak vaadiyle evrak parası adı altında 620 lira aldığı ortaya çıktı. Serdar G., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Polis, Serdar G.'yi mağdur kadın ile plan yaparak yakalamıştı. Polise şikayette bulunan kadın Serdar G.'yi arayarak, "Benim bir kadın arkadaşım daha var, o da işsiz, ona da hastanede iş bulabilir misin?" demiş, Serdar G. iş bulabileceğini ancak para vermeleri gerektiğini söylemiş, genç kadın arkadaşının parasının hazır olduğunu söyleyip bir kafenin adresini vermişti. Dolandırıcının kadını dolandırmak istemesi ve polislerin dolandırıcıyı yakalaması saniye saniye görüntülenmişti.

Editör: Barış Köksal