Bakan Yıldız, Ceyhan Deniz Terminali'nde düzenlenen “BTC’de 2 Milyar Varil Sevinci” kutlama töreninin ardından tesisi gezdi, yetkililerden bilgi aldı.
Burada basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakan Yıldız, Bağdat'tan Mart ayından bu yana sevkiyat yapılmadığı için tankların boş olduğunu, her an Bağdat'tan gelebilecek sevkiyatı alabilecek ve depolayabilecek kapasiteye sahip olduklarını söyledi.
Kuzey Irak'tan gelen petrolün şuanda 2.6 milyon dolar varillik kısmının depolarda sevkıyata hazır bekletildiğini kaydeden Bakan Yıldız, "Onlar bunu ihaleyle satmaları veya sevk etmeleri halinde istenilen noktalara ulaşacaktır. Şuan çok küçük miktarda Kuzey Irak'tan sevkıyat yapılmaktadır. Ama bu depoların boşalması bizim de tabii ki önceliğimiz. Buna karar verecek olan da Irak'ın kendisidir. Buradaki petrollerin bir kısmı Irak'ın bir kısmı da Azerbaycan'ın ortak petrolleridir. İnşallah burayı çok daha geniş bir enerji merkezi haline getirmeye gayret ediyoruz" dedi.
IŞİD ve diğer faktörler nedeniyle petrol fiyatlarının arttığı, bu durumun Türkiye'ye yansımasıyla ilgili bir soruyu cevaplayan Bakan Yıldız, şunları söyledi:
"İstikrarsızlığı, hiç sevmeyen sektörlerden biri enerji sektörüdür. En ufak bir hareketlenme enerji sektöründe çok daha yüksek maliyetlere yol açmakta. O yüzden yalnızca kendi istikrarımız değil bölgenin de istikrarı bizim için önemlidir. Dünya petrol piyasalarında maliyetler arttı. Tabii ki doğalgaza da bağlı maliyetler bununla beraber artmış oluyor ama biz tüketicimize sanayicimize bunları yansıtmamakla alakalı gayretlerimizi, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bildiğiniz gibi, her ayın sonunda doğalgazla alakalı, her 3 ayda 1'de elektrikle alakalı fiyat düzenlemeleri yapılıyor ve şuanki Türkiye'deki doğalgaz fiyatları 2008 Kasım ayı fiyatlarından daha düşüktür. Bütün bunları düzenleme isteğimizden gayretimizden kaynaklanıyor ve vatandaşımızın, sanayicimizin temiz enerji kaynaklarından hem meskenlerde hem de sanayi tesislerinde yararlanmasının önünü daha fazla açmamız gerekiyor. Şuana kadar yaptığımız çalışmalar da bundan 
Editör: Barış Köksal