Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, 1998 yılındaki depremde evleri hasar gören vatandaşların dönemin Emlak Bankası tarafından evlerinin onarılması için hasar durumuna göre kredi tahsis edildiğini, sözkonusu kredinin geri ödenmesi ile ilgili hiçbir tebligat yapılmamasına rağmen 17 yıl sonra vatandaştan geri istendiğini vurguladı.

Şevkin, “Vatandaşlarımız evlerinin depremde az - orta - çok hasarlı kategorilerine göre Bayındırlık tarafından onaylanmış firmalara proje yaptırmak ve evlerini bu proje doğrultusunda onartmak üzere kredi verilmiştir. Aradan 17 yıl geçmiş ve bu arada Emlak Bankası kapanmış, bu süre zarfında vatandaşların aldığı kredinin geri ödemesi için hiçbir tebligat yapılmamış. 17 yıl sonra bir başka devlet bankası aracılığıyla ve faiz eklenerek adresi bulunabilen ve hayatta kalabilmiş vatandaşlara tebligat yapılmış. Depremde can ve mal kaybı yaşamış vatandaşlara yeni bir eziyet yaşatılıyor” dedi.

Borcun bir insan için önemli olduğunu ancak 17 yıl hiçbir şekilde tebligat yapılmadan faiziyle birlikte istenmesinin hakkaniyetle bağdaşmadığını ifade eden Dr. Şevkin, “Depremden zaten canı yanmış vatandaşa ödenen bu kredi borcunun silinmesi veya en azından faizinin silinmesi konusu gündeme gelmeli. Jeoloji mühendisi olarak çalışma yaptığım bölgede şahsıma bu konuda onlarca soru geliyor. Bir Adanalı olarak deprem afetini yaşamış insanlara aradan 17 yıl geçtikten sonra faizi ile istenen bu borcun silinmesi ya da en azından faizini alınmaması hususunda parti ayrımı gözetmeksizin Adana milletvekillerini konuyu gündeme getirmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal