Yaşanan gelişmeleri Kulüp Binası’nda düzenlenen toplantıda değerlendiren Gökoğlu, 8 yıldan bu yana özlemi duyulan şampiyonluğa ulaşarak, Adana Demirspor’u asıl hedefine bir adım daha yaklaştırdıklarının yorumunu yaptı. 20 Haziran Çarşamba günü yapılacak olan; ‘Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın gündeminin de bu doğrultuda şekilleneceğinin altını çizen Gökoğlu, elde edilen şampiyonluğun ardından camianın beklentilerinin ne olduğunu öğrenmek ve kendilerinden daha başarılı olacağına inandığı yeni bir yönetim oluşma ihtimali göz önüne alarak, kongre kararı aldıklarını hatırlattı.
 
“ADANA DEMİRSPOR HİÇ KİMSENİN SİYASİ OYUNCAĞI OLAMAZ”
Gökoğlu, “Eğer halkın takımı olan Adana Demirspor’u içinde bulunduğu durumdan daha iyi noktalara taşıyacak, asıl hedefi olan Süper Lig’e çıkması için doğru adımlar atacak insanlar varsa buyursun gelsin. Eğer camiamız ve Genel kurul üyelerimiz de bu kişilerin Demirsporumuzu daha ileriye taşıyacağına onay verirse seve seve bayrağı teslim etmeye hazırız. Ancak şunun çok iyi bilinmesini isterim ki; Adana Demirspor hiç kimsenin siyasi oyuncağı olamaz. Adana Demirspor hiç kimsenin rant aracı olarak kullanacağı bir kulüp olamaz. Adana Demirspor 72 yıllık tarihi boyunca ne sermaye babalarına, ne holdinglere, ne de siyaset tüccarlarına teslim olmamıştır ve bundan sonra da olmayacak” dedi.
 
“ÖMER ÇELİK’İN İSMİ KULLANILARAK LİSTELER OLUŞTURULUYOR”
Adana Demirspor’un, sadece ve sadece mavi-lacivertli renklere sevdalı olduğundan şüphe duyulmayan, bu camianın değerlerine kendi menfaatlerinin önünde tutacak olan ve aldığı bayrağı daha yükseklere dikeceğinden kuşku duyulmayan insanlara teslim edilebileceğini kaydeden Mehmet Gökoğlu, bu yıl kazanılan şampiyonluğun ise kolay elde edilmediği uyarısında bulundu. Gökoğlu, “Bu nedenle bu saatten sonra kulübümüzün sonu bilinmeyen maceralara sürüklenmesine asla göz yummayız. Genel Kurulumuza sayılı günler kala yine bazı kişilerin isimleri kulağımıza geliyor. Şu günlerde arkalarında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekilimiz Sayın Ömer Çelik’in olduğunu ve danışmanı olarak kendini tanıtan Mehmet Efe Yılmaz isimli arkadaşın, Sayın Ömer Çelik’e yakın olan bazı isimlere ulaşarak, Sayın Çelik’in ismini kullanarak tekrardan listeler oluşturulmaya başlanmıştır. Böyle bir girişim varsa ve Demirspor’a faydalı olunacağına inanılıyorsa kendilerini kutluyor ve başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.
 
“KİMİN BAŞKAN OLACAĞINA GENEL KURUL ÜYELERİ KARAR VERİR”
“Halkın takımı olan Adana Demirspor’un kimler tarafından yönetileceğine, kimin başkan kimlerin yönetim kurulu üyesi olacağına bu şanlı kulübün genel kurul üyeleri karar verecek” diyen Gökoğlu, açıklamasını da şöyle sürdürdü; “Hiç kimse değerli büyüğümüz ve Adanamızın önemli siyaset adamı olan Sayın Ömer Çelik’in adını kullanarak Demirspor’u ele geçirebileceğini sanmasın. Bu hem Adana Demirspor’a, hem sayın büyüğümüz Ömer Çelik’e zarar verir. Eğer birileri gerçekten bu kulübü başarıya götüreceğine inanıyorsa, önce bütçesini açıklar sonra hedeflerini anlatır ve takdiri Adana Demirspor’un saygı değer genel kurul üyelerine bırakır. Bu geçmişte de böyle olmuştu, bugün ve gelecekte de böyle olacak. Bu gerçeği herkes bilmeli ve planlarını ona göre yapmalı.”
 
“KULÜBÜN TOPLAM BORCU 9 MİLYON 913 BİN TL’DİR”
Göreve gelecek olan yönetimlerin, UEFA’nın Türk takımlarından istediği 2014 yılına kadar mali durumlarını düzeltmesi isteğini düşünmesi, Adana Demirspor’u bu zamana kadar borçsuz bir kulüp haline getirilmesi gerektiğini vurgulayan Gökoğlu, “Kulübümüzün toplam borcu 9 milyon 913 bin TL’dir. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yıllık gelir 4 milyon 300 bin TL olacak. Bu sezon içerisinde futbolcularımıza olan 3 milyon 726 bin TL’nin 2 milyon 654 TL’sini ödedik. Yani 3’te 2’sini ödemişiz. Ancak bazı kişiler futbolcuya hiçbir ödeme yapılmamış havası estiriyor. Yeni sezonda yapılacak transferlerle birlikte toplamda 10 milyon 756 bin liraya ihtiyaç bulunuyor” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal