30 Mart seçimlerinden önce üniversite öğrencileri için yurt yapacaklarına dair vaatte bulunan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin henüz 5 ay bile dolmadan sözünü tuttu. Çetin’in talimatıyla Çukurova ilçesi sınırları içindeki Belediye Evleri Mahallesi’nde 3 bin 101 metrekare arsa öğrenci evi olarak tahsis edildi.
Başkan Çetin ile TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı arasında bir ön protokol imzalandı. Çetin, “Çok önem verdiğimiz bir projeyi hayata geçiriyor olmak beni çok heyecanlandırıyor” diye konuştu.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, 2. Başkan Züber Akgöl, Genel Mali Sekreter Bahattin Şahin, İMO merkez yöneticisi Şükrü Erdem ve eski İMO Başkanı Abdullah Bakır’ın katıldığı törende konuşan Başkan Çetin, şöyle devam etti:
“En çok önem verdiğimiz projelerden biri üniversite öğrencileri için barınabilecekleri çağdaş bir yurt yapabilmekti. Kızlı erkekli bölümlerden oluşacak yurdu TMMOB yetkilileriyle işbirliği içinde öğrencilerimize kazandıracak olmanın hazzını yaşıyorum. Verdiği sözü tutmak kadar güzel bir şey yok” dedi.

Yapılacak öğrenci evi inşaat maliyetlerinin tümüyle TMMOB tarafından karşılanacağını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Arsa hazır, anlaşma tamam, sıra projeyi hazırlayıp bir an önce inşaatın temelini atmaya geldi. İnanıyorum ki bu yurt 2015 öğretim yılına yetişecektir” diye konuştu.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da törendeki konuşmasında “Gençliğe ve geleceğe bir sözümüz vardı; şimdi o sözü tutuyor olmanın sevinci içindeyiz. Öğrenciler sadece barınmayacak, çağdaş ve sosyal bir ortamı da paylaşacaklar” dedi.
Editör: Barış Köksal