Başkan Yıldıray Arıkan’ın, Şambayadı mevkiinde yer alan 5300 ada, 16 parselde bulunan 76 bin 754 metrekarelik arsayı sadece bir kişinin katıldığı ihaleyle değerinin altında satma girişiminde bulunduğu iddiası, mecliste tartışmalara neden oldu. MHP Grubu, kamu menfaati için satış konusunun mecliste görüşülmesini istedi. Ancak Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan’ın itirazıyla konu gündeme alınmadı. Bunun üzerine meclis toplantısında söz alan MHP Grup Sözcüsü Azime Kocacık, meselenin sadece Çukurova ilçesinde değil bütün Adana’da gündemi meşgul ettiğini, böylesine önemli hale gelen sorunun gündeme alınarak görüşülmemesinin yanlış olduğunu savundu. Azime Kocacık, “Arsa satışının adrese teslim olduğu söyleniliyor. Sonra öğreniyoruz ki arsa satışı iptal ediliyor, Biz MHP grubu olarak bu tür satışların seçime 6-7 ay kala gerçekleştirilmek istenmesini etik bulmuyoruz. Yangından mal kaçırırmış gibi kamuoyunda infiale sebebiyet verecek bu tür hareketlerden belediyemizin uzak durmasını yeğliyoruz” dedi. Grup Sözcüsü Kocacık, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yeni hizmet binamız ve asfaltlama harcamaları için size borçlanma yetkisi vermiştik. Bunlar da zaten İller Bankası’na ödenmektedir. Dolayısıyla geriye kalan rutin hizmetler için yapılacak ödemelerin Çukurova Belediyesini sarsacağına ihtimal vermiyoruz. Siz bankacısınız. Ödeme dengesini şimdiye kadar oluşturmanız lazımdı.Yeni dönemde seçilecek sizin veya başka bir başkanın önünü açmak adına bu tür satışlardan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.”
Kocacık, konunun meclis gündemine alınmayarak oturuma devam edilmesini ‘hakaret’ olarak kabul ettiklerini belirtti. Bunun üzerine MHP grubu, meclis toplantısını terk etti.
Editör: Barış Köksal