Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 2001 krizi ile birlikte yurtdışına açılan Türk müteahhitlik firmaları, dünyada önemli bir konuma yükselerek Çin’den sonra ikinci sırayı aldığını söyledi. Demirtaş, "Yapı sektörü, yaklaşık 200 sektörü doğrudan veya dolaylı olarak etkilemektedir. Bu sebeple ülkemizin ve şehrimizin ekonomik büyümesinde, istihdama katkı noktasında büyük bir rol oynamaktadır. İnşaat sektörü, ekonomik büyümenin de temel göstergelerinden biridir. Sektördeki büyüme rakamları, ülke ve şehrimizin de büyüme rakamları ile paralel seyretmektedir. TÜİK verilerine göre, Adana’da 2015 yılındaki konut satışı yaklaşık 23.500 iken, 2016 yılında bu rakam 27.700’e yükselmiştir. Yüzde 18’lik bu artış oranının hem Adana ekonomisine hem de yapı sektörüne olumlu yansıdığını düşünüyorum" diye konuştu.
Vali Demirtaş, mimarlık ve inşaat mesleklerine adım atacak öğrencilerine yönelik olarak, "Sektör, ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Sizler, bugün bu baretleri takarken ve yelekleri giyerken yapı sektörünün gelecekte sizlerden beklediği sorumluluğu üstlendiğinizi de bizlere göstermektesiniz. Bugün sembolik olarak gerçekleştirilen bu etkinliğin, yarın hem sizin hem de ülkemiz için ne kadar büyük bir anlama geldiğini göreceksiniz. Üniversitede dört yıl süreyle alacağınız mimarlık ve mühendislik eğitimi neticesinde, ortaya çıkaracağınız eserlerle Türk mühendisliğinin ve mimarlığının ismini, dünyanın dört bir tarafında duyuracağınızdan hiçbir kuşku duymuyorum. Bu sebeple çağın getirdiği teknolojilere uygun yenilikçi yapı sistemlerini en iyi biçimde öğrenmelisiniz. Sektörle ilgili dünyada olup bitenleri yakından takip etmelisiniz. Dünya insanının dilinden konuşmalı, onlara uygun yeni yaşam alanlarını hayata geçirmelisiniz. Bilmelisiniz ki, gelecekte Türk ve dünya inşaat vizyonuna katkı sağlayacak kişiler, sizlerin arasından çıkacak. Unutmayınız ki, inşaat sektöründeki her büyük proje hayal etmekle başlar. Hayal dünyanızı geliştirecek ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürecek her projede olma isteğinizi her daim canlı tutunuz. Ancak bu şekilde kendinizi geliştirir ve yeni projeler üretebilirsiniz" dedi.


Konuşmaların ardından mimarlık ve inşaat mühendisliği 1. sınıf öğrencilerine meslek hayatının ilk baret ve yelekleri verildi.

Editör: Barış Köksal