Kan bağışının önemine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanlığı ve Çukurova Kaymakamlığı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi.


Kaymakam Sarı, kan bağışı etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kızılay’ın Türkiye’nin güzide kuruluşlarından biri olduğunu söyledi. Sarı, “Dünyada ve ülkemizde birçok mazlum ve hasta insana el uzatan Türk Kızılayı’na destek olmak amacıyla kan bağışını yeni nesillere, gençlerimize ve halkımıza aşılamak gerekiyor. 18-65 yaş arasındaki her vatandaşımız kan bağışında bulunabilir. Çukurova Kaymakamlığı olarak Türk Kızılayı Adana Şubesi’ne kan bağışı yaparak topluma örnek olmak istedik. Tüm Adanalıları da bir insanlık görevi olan kan bağışı konusunda Kızılay’a destek olmaya davet ediyorum” dedi.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Vali Mahmut Demirtaş’ın himayelerinde yürütülen kan bağışı kampanyasının toplumun her kesiminden büyük ilgi görmesinin sevindirici olduğunu kaydetti.


Bir ünite kanın, 3 hastanın hayatını kurtarabilecek kadar önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Saygılı, “Her yıl binlerce insan, bir kaza veya bir hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybetmektedir. Kana kimin ne zaman ihtiyacının olacağını bilemezsiniz. O yüzden kan verebilecek durumda olan herkesin kan bağışında bulunması birer insanlık görevidir” ifadelerini kullandı.


Kaymakam Sarı ve bağışçılara teşekkür eden Saygılı, Adanalıları kentin farlı bölgelerinde kurdukları kan bağışı merkezlerine davet ederek, Kızılay’a destek olmaya çağırdı.


Başkan Saygılı, etkinliğinin ardından Çukurova Kaymakamı Osman Sarı’ya kan bağışı kampanyasına verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Editör: Barış Köksal