Dernek binasında yapılan tüzük değişikliğinin gerçekleştirildiği seçimsiz olağanüstü genel kurulun divan başkanlığını Gökmen Keser, üyelikleri de Barış Ünlüdalgıçer ile Yusuf Dağtekin yaptı. Oy birliğiyle alınan kararlarla yapılan değişiklikler çerçevesinde üniversite mezunu gençlere yönelik Çukurova GİAD Akademi (Business & Management School), akademisyenlerin de dernekte yer almalarını sağlayacak ‘Akademik üyelik’ ve ‘Yurtdışında şube açma’ gibi çeşitli kriterler Çukurova GİAD’a kazandırıldı. 

Genel kurulda konuşan Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, dernek olarak yine önemli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Özellikle yurtdışında şube açmanın önemine dikkat çeken Başkan Sakarya, şöyle dedi:“Tüzükte yapılan değişiklikle Adana’nın en etkin sivil toplum kuruluşu olan derneğimize yurtdışında şube açma, yurtiçinde şubeleşme imkanı getiriyoruz. Uluslararası platformda söz sahibi olmak, uluslararası etkide, Avrupa Birliği ülkelerinin de yer alacağı organizasyonlar yapmak, Adana ile bu ülkelerin ticari ve ekonomik işbirliklerini sağlamanın yolu Avrupa’da temsil edilmekten, şubeleşmekten geçiyor. Brüksel’de, Avrupa ülkelerinde bulunacak ofisiniz, şubeniz birçok kapıyı açar. Bu ofisin havası da, derneğe katkısı da büyük. Avrupa Birliği bir şey yapacağı zaman ilk o ofislere gidiliyor. Bir proje varsa, vereceği bir hibe varsa, ilk o ofisler haberdar oluyor. Önemli bir çok zirvenin, ticari ve ekonomik ilişkilerin kapısı bu ofislerle açılıyor, bağlantılar bu ofislerin yardımıyla sağlanıyor. Adana’nın dünya kenti olması yolunda sayısız projeler geliştiren derneğimiz, ufkunu daha da genişletiyor. Derneğimizin geleceğiyle, Adana’mızın geleceğiyle, Adana’mızın dünya kenti olmasıyla ilgili kararları alıyoruz.”

Üniversitede okuyan ve mezun gençlerle ilgili Sertifika Programı hakkında da bilgi veren Sakarya, “Üniversite öğrencileri mezun oluyorlar, ama, teorik bilgiler dışında bilgileri yok. Üniversite mezunlarına yönelik bu programda, üniversite öğrencisi yada yeni mezun gençleri sınavla alıp, onlara özel eğitimler vererek, iş hayatına hazırlayacağız. Çukurova GİAD Akademi’de İstanbul’dan önemli insanlar, ekonomi uzmanları, akademisyenler, önemli hocalar Adana’ya gelip, bu gençlere yönelik eğitim programı hazırlayacaklar, tecrübelerini aktaracak, onları yetiştirecekler. 3’er aylık dönemlerle düzenlenecek bu programda bir üyemizin ihtiyacı var ise programla birlikte eş zamanlı olarak üyemizin iş yerinde çalışarak staj imkanı sağlanacak, teorik bilgiler pratiğe dökülecek, sahaya da inilecek” dedi.

Akademisyenlerin bilgilerinin iş hayatı, ekonomi dünyası açısından önemli olduğunu kaydeden Sakarya, Çukurova GİAD Akademik Danışma Kurulu’nu da önemsediklerini söyledi. Sakarya, “Akademisyenlerimizin bakış, üretimdeki güçleri, bize verecekleri katkı farklı. Akademisyenlerimizi derneğimize kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal