Sheraton Oteli’ndeki 22. Kuruluş Yıldönümü Balosu’na Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, TÜGİK Başkanı Erkan Güral, TÜGİK’in aynı zamanda kurucu başkanı olan TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, AGİAD Başkanı Tamer Gülcan ile birlikte çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üyeleri, seçkin konuklar katıldı.

11. dönem yönetiminin hizmetteki 2 yılını anlatan sunumla başlayan gecenin açış konuşmasını yapan Çukurova GİAD Başkanı ve TÜGİK Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Sakarya, 31 Mart 2012’de göreve geldikten sonra yaptıkları başarılı faaliyetlerin tamamının başarılı ekip olmakla gerçekleştiğini belirtip, yönetim kurulu üyelerine, yedek yönetim kurulu üyelerine, 2 yıl önce hizmet bayrağını kendisine teslim eden 10. Dönem Başkanı Hakan Çelik’e teşekkür etti.

Eşi Zehra Sakarya ve yönetim kurulu üyelerinin eşlerine de verilen destek nedeniyle teşekkür eden Sakarya, “2 yılda çok güzel işler yaptık. Daha fazlasını da yapabilirdik, yapacağız da. Eğer biz güçlü bir ekip olmasaydık, şimdi gururla, onurla çıkıp, konuşuyor olmazdım. Biz birbirimizi ekip olarak hiç bırakmadık. Başarının sırrı ekip olmakta, akıllı işleri sağlam ekiple yapmaktır. Yapamadığımız çok şeyi de Allah izin verirse yapacağız” dedi.

TÜGİK Başkanı Erkan Güral da, Çukurova GİAD’ın 2 yılda 153 faaliyet yaparak büyük başarı sağladığını belirterek, “Bu ayda ortalama 6 faaliyet demektir. Böylesine başarılı bir dönem yaşayan ve yaşatan Çukurova GİAD’ı alkışlıyorum” diye konuştu. Güral, Sakarya’nın Başkan Yardımcısı, Çukurova GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Efsun Erkemen’in TÜGİK Yönetim Kurulu üyesi olduğunu hatırlatıp, “Çukurova GİAD’ın başarılı çalışmaları TÜGİK’e de taşınacak” dedi.

Yeni üyelere üyelik belgelerinin verilmesinin ardından Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda Türkiye’ye ilk birinciliği getiren Sertab Erener konser verdi. Erener, yaklaşık 2 saat süren konserinde şarkıları ve sahne performansı ile konuklara muhteşem gece yaşattı.

Gecede üyelik belgeleri verilen Çukurova GİAD’ın yeni üyelerinin adları şöyle:

"Didem Görgün, Serkan Müjde, Osman Ali Homurlu, Yaşar İkincisoy, Aykut Aydoğan, Barış Ünlüdalgıçer, Selçuk Televi, Emre Onur Nargile, Selçuk Konkur, Dilara Deniz, Bahar Bindebir, Volkan Gündoğdu, Tarık Sivri, Necati Onatça.”
Editör: Barış Köksal