Hain darbe girişiminin ardından Adana’da, 15 Temmuz filmi yaptırarak, Demokrasi Projesi’ni hayata geçiren Çukurova GİAD, kalkışmanın yıldönümünde televizyonlarda hazırlattığı Demokrasi Filmi’ni vatandaşlara izletiyor.
Çukurova GİAD, 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.00’de Adana Merkez Park’ta yapılacak 15 Temmuz etkinliğinde Demokrasi Belgeseli ile Adanalılara darbe girişimini bir kez daha hatırlatacak. Demokrasi filmi, ayrıca 11-15 Temmuz tarihlerinde televizyonlarda günde 5 yayın ile Adanalılara izletiliyor.

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TUGİK) Başkan Vekili ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, kurucusu oldukları Adana Milli İradeye Saygı Platformu olarak Adanalıları 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak etkinliğe davet etti.
 
15 Temmuz’a özel film

Çukurova GİAD, Adana’da, 15 Temmuz’u unutturmamak için Demokrasi Projesi’ni hayata geçirmişti. 1 Ağustos 2016’da startı verilen proje, 1 Ekim’de uygulamaya konulmuştu. Proje kapsamında 9 dakikalık film hazırlanmış, 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınlarının katılımıyla yapılan anma etkinliği düzenlenmiş, bu etkinlikte izletilen filmin, Adana’nın genelinde de izlenmesi sağlanmıştı. Dev led ekran ve ses sistemi donatılmış 2 kamyon ve özel dizayn edilmiş 100 koltuk kapasiteli sinema tırı ile yürütülen projede, filmin 15 ilçede 407 köy ve mahallede 2 milyon 79 bin kişi tarafından izlenmesi sağlanmıştı.
 
Editör: Barış Köksal