Güçten düşmüş, sokakta yaşayamayacak kadar çaresiz olan hayvanların denetim altında tutulması, her türlü sağlık ve barınma ihtiyaçlarının uzman veterinerler gözetiminde beslenme çalışmalarının yapıldığı merkez, yenilenerek bölgenin en güzel ve en renkli barınağına dönüştürülüyor.

Çukurova Belediyesi Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nde yeni ve geniş kulübeler ile 5 yıldızlı otelleri aratmayacak peyzaj çalışmasıyla yenileme çalışmaları başladı.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sokak hayvanlarının daha modern ve çağdaş bir barınakta yaşam sürdürmeleri adına inşaat çalışmalarına geçtiğimiz gün başlandığını söyledi.

Sahipsiz hayvanlara sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu kaydeden Soner Çetin, “Şimdi daha fazla sokak dostumuza doğal ortamlarında modern bir bakım hizmeti verilecek" dedi. Çetin, 3 dönümlük alanda yenilenecek barınağın tüm koşullarının Avrupa ölçeklerine çekileceğini anlattı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ise sokak hayvanları için oluşturulan bu tesislerin günümüz modern kent yaşamının gereklerinden olduğunu vurgulayarak, “Sahipsiz sevimli dostlarımız için göreve geldiğimizden bu yana başkanımız Soner Çetin’in talimatıyla pek çok hizmeti gerçekleştirdik. Su kabı projeleri, kuru mama, tavuk etiyle besleme, veterinerlik hizmetleri gibi pek çok çalışmayı yaptık. Şimdi ise barınak olarak bilinen bu tesisimizi tepeden tırnağa yeniliyoruz. Üstelik bunu da hayvan sever gurupların gözetiminde gerçekleştirerek. Bir başka ilke daha yer vermiş oluyoruz” dedi.
Veteriner odası, bakım ünitesi, modern köpek kulübeleri, etrafı tel örgülerle çevrilmiş doğal yaşam alanlarının yer aldığı rehabilitasyon merkezinde sokaktan toplanan köpeklerin bakım ve rehabilitasyonlarının yapılmasının yanı sıra aşılanıp, gerekiyorsa tedavilerinin de yapıldığını söyleyen Mustafa Selek, hayvanların da yaşam hakkının korunması gerekliliğini belediye olarak sağlamaya çalıştıklarını belirtti.
Editör: Barış Köksal