Çukurova Belediyesi Futbol Yaz Okulu açıldı. 1-30 Haziran tarihleri arasında, bir ay boyunca devam edecek Çukurova Belediyesi Ücretsiz Futbol Yaz Okulu, 8-15 yaş arası 700 çocuğa futbol eğitimi verecek. Futbol Yaz Okulu açılışında konuşan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Türkan Saylan Spor Tesisleri ve Ahmet Cevdet Yağ Tesisleri verilecek eğitimle, yüzlerce çocuğun Çukurova Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde futbol öğreneceğini ve amatör spor kulüplerinin altyapısına oyuncu yetiştirileceğini söyledi.

Çocuklara, ‘Çok çalışın’ tavsiyesinde bulunan Belediye Başkanı Soner Çetin, “Bizim çocuklarımız ve gençlerimiz çok şanslı. Çünkü Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin geleceğini sizlere emanet etti. Anne babalarınızı, sizlere inanan güvenen büyüklerinizi mahcup etmemek için çalışmanız lazım. Hiçbir başarı tesadüf değildir çocuklar. Başarılı olmak istiyorsak, çok çalışacağız. İnanıyorum ki, sizler gönül verdiğiniz bu futbol branşında çok çalışacaksınız. Burada, çok deneyimli hocalarınız vasıtasıyla futbolun inceliklerini öğreneceksiniz. Ondan sonra da, aranızdan bu işi en çok isteyenler, en çok çalışanlar ilk önce belki bizim Çukurova Belediye Spor kulübümüzde spor hayatlarına devam edecekler ve aranızdan çok değerli futbolcular çıkacak” dedi.

Çukurova Belediyesi Futbol Yaz Okullarının geleneksel hale geldiğini belirten Başkan Çetin, “Çocuklarımıza çok önem veriyoruz. Bir belediye yönetimi doğumundan ölümüne kadar yani yeni doğandan cenaze hizmetlerine kadar her kesimi düşünmek zorundadır. Vatandaşının hayatını kolaylaştırmak, yaşam standartlarını artırmak zorundadır. Biz de vatandaşımızın her anında, her yaşında hizmetlerimizle yanındayız” diye konuştu. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği Çukurova Belediyesi Futbol Yaz Okulu’ndaki törene katılan çocuklar, Başkan Çetin’le fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı. Çetin, çocuklarla yakından ilgilenerek, onlarla sohbet etti.
 
Editör: Barış Köksal