ÇBB’nin 2016 Yılı Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Adana Sheraton Otel’de gerçekleştirildi. 225 üyeli ÇBB’nin Meclis Toplantısı’nın açılışında konuşan Başkan Burhanettin Kocamaz, 5 yıldır başkanlık yaptığı ÇBB’yi kurumsallaştırma adına çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Kocamaz, “Bütün belediyelerin sıkıntıları ortak. Bu sıkıntıları hep birlikte yaşıyoruz. Parti ayrımı gözetmeksiniz bu sıkıntıların aşılması, belediye başkanlarının kendi kentlerinde en iyi şekilde hizmet vermelerini kolaylaştırmak için çaba gösterdik. Bundan sonra da görev yapacak arkadaşlarımızın Çukurova Belediyeler Birliği’nin misyonu ve vizyonuna uygun şekilde çalışmalar yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

Faaliyet raporu ve kesin hesabın ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Genel kurulda üyelerin önergesiyle Hüseyin Sözlü, başkan adayı olarak gösterildi. Yapılan seçimde Başkan Sözlü, genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu olarak ÇBB’nin yeni başkanı seçildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, ÇBB’deki halefi Hüseyin Sözlü’yü tebrik edip, başarılar diledi.

SÖZLÜ: “ÇBB, SİYASET ÜSTÜ BİR PLATFORM”

ÇBB’nin Yeni Başkanı Hüseyin Sözlü, 1999’dan beri üyesi olduğu kuruluşta üstlendiği görevde en iyi şekilde hizmet edeceğini vurguladı. ÇBB üyelerinin teveccühüne layık olmaya çalışacağını kaydeden Sözlü, “Çukurova Belediyeler Birliği, siyaset üstü bir platformdur. Burada samimiyetle, elbirliğiyle çalışma yürütürken, iyi işler başarırız. Çukurova Belediyeler Birliği gibi kültürel ve ekonomik olarak iç içe geçmiş şehirlerin oluşturduğu bir birlik zor bulunur. Kurumsal yapısını oluşturan Çukurova Belediyeler Birliği’nde başarılı çalışmalar ortaya koyup, aynı saygınlıkta bizden sonra görev alacak isimlere hizmet bayrağını devredeceğimizin bilinmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Olağan genel kurulda ÇBB’nin organlarında görev yapan isimler de belirlendi. Birlik Meclis Başkan Vekilleri, Meclis Katip Üyeleri, Birlik Encümeni, Plan ve Bütçe Komisyonu, Denetim Komisyonu, Eğitim ve Araştırma Komisyonu’nda görev alacak üyeler seçildi.
Editör: Barış Köksal