Düzenlenen bu gezide öncelikli olarak Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü, Devlet Konservatuvarı, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Araştırma ve Uygulama çiftliğini ziyaret ettiler.

Comenius Projesi sorumlusu Hürriyet İlkokulu Müdürü İsmet Tahra ile Proje Koordinatörü İngilizce öğretmeni Derya Kütük birlikte yaptıkları açıklamada, projenin amacı bu ortaklarla birlikte her ülkenin kendi ülkesindeki hayvanlarını korumak yani nesli tükenmekte olan hayvanları korumak ve doğa bilincini çocuklarda oluşturmak olduğunu söyledi. İlkokul öğrencilerimize doğa bilincini ve çevre koruma bilincini öğretmeye çalıştıklarını söyleyen Kütük, ayrıca bunun yanında her ülke kendi kültürünü tanıtmaya çalıştığını belirtti. Bizlerde Kendi kültürümüzün farklılıklarını bizzat öğrencilerle ve oradaki öğretmenlerle görüp yaşayıp ve bunu çocuklarımıza aktarmaya çalıştık dedi. Çukurova Üniversitesindeki amaçlarının ise Proje ortaklarımıza Üniversitemizi tanıtmak olduğunu ve ÇÜ kampüsünde Araştırma ve Uygulama Çiftliğinin de bulunan tarımsal ürünlerin ve çiftliklerimizde bulunan hayvanlarımızdan ürettiğimiz ürünlerimizi göstermek olduğunu sözlerine ekledi.

Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Havva Halaçeli Metlioğlu fakülteleri ve bölümleri hakkında kısa bir bilgi verip bölümlerini tanıttı.

Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği pazarlama şube şefi Dr. Baran Yaşar Türkiye'nin Adana'nın bölge olarak tarımsal bir bölge olduğuna dikkat çekerek tarım ve hayvancılığa yatkın bir bölge olduğunu ifade etti. Dr. Yaşar Araştırma ve deneme alanlarını, narenciye bahçelerini, üretim parsellerini, hayvancılık, arıcılık ve tavukçuluk deneme alanlarını yerinde göstererek gelen misafirlere bilgi verdi.

Polonya, İspanya ve Finlandiya’dan gelen misafirler “Çukurova Üniversitesinin muhteşem bir kampüsü olduğunu söyleyerek geziden çok memnun kaldıkları belirtiler. Ülkemizin gerçekten çok güzel bir Ülke olduğu ve farklı kültürlerin bir arada olmasın dan dolayı farklı şeyler görüp etkilendiklerini” belirttiler.

Editör: Barış Köksal