Alanında uzman bilim insanları tarafından çeşitli konularda uygulamalı eğitim kursları vererek araştırıcıların laboratuvarlarla buluşmasını sağlayan Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi, bu kurslara bir yenisini daha ekledi.

Farklı üniversite ve fakültelerden araştırıcıların ve akademisyenlerin katılımı ile Çukurova Üniversiteli bilim insanları uygulamalı temel mikrobiyoloji eğitimi verdi.

KURSTA TEORİK EĞİTİMLERİN YANI SIRA UYGULAMALI EĞİTİM DE YER ALDI

Çukurova Üniversitesi Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı’nın merkezi tanıtım sunumuyla başlayan kursta eğitimciler Prof. Dr. Zerrin Erginkaya, Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez, Prof. Dr. Yeşim Aysan, Doç Dr. Osman Gülnaz, Yrd. Doç. Dr. Fatmagün Aydın uzmanlık konularında katılımcılara teorik ve uygulamalı eğitimlerle araştırıcıları laboratuvarlarla buluşturdu.

2 gün süren eğitimin ardından sonuçların değerlendirilmesi ve yorumlanması Prof. Dr. Zerrin Erginkaya tarafından yapılırken katılımcılara birde sertifika verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel’in katılımı ile gerçekleştirilen sertifika töreninde eğitmenlere teşekkür belgesi takdim edilirken, katılımcılara ise sertifikaları verildi. Kurs toplu çekilen anı fotoğrafı ile son buldu.

Editör: Barış Köksal