ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Seminer Salonu ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarında gerçekleştirilen kurs üç gün sürdü. Kursiyerlere ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarı, Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, ÇÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu ve Prof. Dr. Hakan Özkan,Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Solmaz ve KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kazım Abak tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler verdi.

HAPLOİDİ TEKNİKLERİ ANLATILDI
ÇÜ Biyoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nebahat Sarıyaptığı konuşmada, kursun içeriği hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Sarı, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği’nin (TSÜAB) Ekonomi Bakanlığı’nın “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (UR-GE) Desteklenmesi Hakkında Tebliği” kapsamında yürüttüğü URGE Projeleri çerçevesinde yapılan ve üç gün süren kursta İç Anadolu Bölgesi tohumcularına eğitim verildiğini bildirdi. Homozigot bitki hatlarının geliştirilmesine olanak sağlayan haploidi tekniklerinin teorik ve uygulamalı olarak anlatıldığını belirten Prof. Dr. Nebahat Sarı, eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen hocalara ve katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sertifika törenine geçildi. ‘Uygulamalı Bitki Islahında Haploidi Teknikleri ve Moleküler Markırların Kullanımı Kursu’nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Nebahat Sarı, Prof. Dr. Kazım Abak, Prof. Dr. Rüştü Hatipoğlu, Prof. Dr. Hakan Özkan, Prof. Dr. Yıldız Aka Kaçar, Doç. Dr. İlknur Solmaz, Doç. Dr. Osman Gülnaz ve TSÜAB Temsilcisi Ebru Erkan tarafından takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Editör: Barış Köksal