Karataş ve Yumurtalık Turizm Hizmet Birliği’nin de katılımıyla gerçekleşen toplantıya Birlik Başkanı ve Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın yanı sıra birlik üyesi Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İmamoğlu Belediye Başkanı Kadir Altunköse, Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen, Karataş Belediye Başkanı Fatih Balıkçı ve birlik meclis üyeleri katıldı.

Birlik Başkanı Kazım Özgan’ın selamlama konuşması ile başlayan toplantıda, yaklaşık bir buçuk yıldır görüşmeleri devam eden ve Türkiye’de ilk olacak Katı Atık Geri Dönüşüm ve Bertaraf teknolojisi (Piroliz Sistemi) birlik üyelerine sunum eşliğinde anlatıldı.

Birlik Başkanı Kazım Özgan, "Birlik üyesi belediyeler olarak uyumlu bir çalışma sergilemekteyiz. Çağdaş ve gelişmiş şehirlerde çevre projelerinin bitmiş olması gerekmektedir. Bunlardan bir tanesi de arıtma, katı atık bertaraf tesisleridir. Bunun için ince eleyip sık dokumaya çalışmaktayız. Türkiye’de bir ilk olacak bu proje ile hem atıklardan elektrik üretilmesinin yanı sıra temiz bir çevreye de sahip olacağız" dedi.

Yatırımcı firma Awec Enerji AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erturhan tarafında yapılan sunum ile proje anlatıldı. Erturhan, "Türkiye’de böylesine büyük ve son derece gelişmiş bir teknoloji ile katı atıktan elektrik enerjisi elde etmek üzere özellikle Adana’yı seçtik. Çünkü Adana Türkiye enerji üssü olacak. Bu enerji üssünün UNIROPA Grubu olarak ilk yatırımcısı olmak istedik. Özelikle Adanalı olmam bölgeye istihdam sağlaması adına verimli olmasının yanı sıra şu anda var olan tüm sistemlerin verdiği zararları izlemiş bu teknolojiyi memleketime getirerek daha temiz yüzde yüze doğa dostu bu tesisi kurmaya karar verdik. Bu nedenle de Yedigöze Su Hizmet Birliği ile Karataş ve Yumurtalık Turizm Hizmet Birliği’nin katılımıyla gerçekleşen toplantıda yapmış olduğumuz anlatım ile birlik üyelerini bilgilendirdik” diye konuştu. 
Katı Atık Geri Dönüşüm ve Bertaraf Teknolojisi Projesi birlik üyeleri tarafından yapılan oylama sonucu kabul edildi. Proje Kasım 2014’te tamamlanacağı öğrenildi.
Tek maddeyle toplanan birlik toplantısının ardından Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan tarafından birlik üyeleri onuruna öğle yemeği verildi. Toplantıya Kozan Kaymakamı İzzetin Sevgili ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili’de misafir olarak katıldı.
Editör: Barış Köksal