Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanlığı’nın 2012-2013 öğretim yılı ilk toplantısını Piri Reis Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, eğitim denetmenlerinin kurumun çok önemli bir parçası olduğunu ifade ederek, teftiş heyetinin kendileriyle güç kazanacağını söyledi. Selamet, bazı mahallelerde yaşanan yasa dışı gösterilerde okul çağındaki çocukların polisi taşladığına dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bazı eğitim bölgelerimize yakın mahallelerde güvenlik açısından daha hassas olmamız gerekir. Sizlerden ricam o bölgemizdeki insanları kazanacak tedbirler geliştirmeliyiz. Okullarımız çevrelerini aydınlatmalı, Çocuğu ailesinden daha çok sahiplenmeli, ailelerini ve çevrelerini bilinçlendirmeliyiz. Eğer bir çocuk polise taş atıyorsa sorumlusu biziz. Bunu önlemek okulun öğretmenlerinin görevidir. Sizlerden ricam bu bölgedeki okul yöneticileri ve öğretmenleri ile daha yakından ilgilenelim ve destek olalım. Küresel dünyada ayakta kalabilecek eğitimi öğrencilere vermek, toplumun ihtiyaçlarına göre insan yetiştirmek, değerlerini koruyan ve yaşayan, milli duygulara, vatan sevgisine sahip çıkan insan yetiştirmek. Evet, bizim asıl görevimiz bu duygulara sahip nesil yetiştirmekti.r”

Selamet, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı tedirginliklerin olduğunu ve süregelen alışkanlıkların olduğunu kaydederek, “Bu alışkanlıklardan dolayı oluşan kaygıları ve kuşkuları gidermek bizlerin görevidir. Hızlı bir şekilde öğretmenlerimize bireysel ve grup rehberliği eğitimi verip varsa eksikliklerini gidermeliyiz” dedi.

Eğitim Denetmenleri Başkanı Ülkü Aydoğan ise eğitim denetmenlerinin görev ve sorumluluklarını hatırlatarak, “Eğitim yöneticileri ve deneticileri olarak bize düşen görev, kurumlarda görev yapan eğitim mimarlarının, demokratik yönetim anlayışını bir kültür olarak benimsemelerini sağlamaktır” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal