ÇÜZDER yönetimi, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette ÇÜZDER Başkanı Murat Acar ve Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verirken, ‘Zeka ve akıl oyunları eğitimi’ projesini de ayrıntıları ile anlattılar.

ÇOCUKLARINIZI KEŞFEDİN
Ziyaret’de bir konuşma yapan ÇÜZDER Başkanı Murat Acar, her çocuğunu zeka ölçümü yaptırması gerektiğini ifade ederken, üniversitelerde ‘Zeka oyunları eğitmen eğitimi’ verecekleri eğitimler hakkında bilgi aktardı. Acar, “ÇÜZDER olarak öğretmenlerin dışarı gitmesini engelleyerek Adana’da vereceklerini söyledi.
Kreş, okul ve üniversitelerle işbirliği yaptıklarını söyleyen Murat Acar, 4-12 yaş arası çocukların zeka tespit seviyesini atölyelerinde tespit ettiklerini ve zeka beceri geliştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Acar, üstün zekalı çocukların sıska, kısa boylu, gözlüklü ve bencil olduğu düşüncesinin gerçeğini yansıtmadığını belirterek, “Bu seviyedeki çocuklar, sanılanın aksine çok ciddi bir eğitime de ihtiyaç duyuyor” dedi.

BARO’DAN ÇÜZDER’E TAM DESTEK
Her çocuğun zeka geliştirici oyunları oynamayı hak ettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Berna İlhan Ünsal da, bir çok avukat çocuğunun kendi öğrencileri olduğunu söyledi. Ünsal,“Bu tür zeka gelişimi oyunlarıyla üstün zekalı çocuklarımızı keşfediyoruz” diye konuştu.

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ise ÇÜZDER’i yakından takip ettiklerini kendilerine ve velilere güven verdiklerini kaydetti. Avukat çocuklarının ÇÜZDER’ de eğitim almaları için destek verecekleri sözünü veren Çıtırk, “Adana için, çocuklar ve aileleri için çok önemli işler yapıyorsunuz. Sizi bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Görüşme sonunda ÇÜZDER yöneticileri baro başkanına çalışma esaslarıyla ilgi belge takdim etti.
Editör: Barış Köksal