Olay, 22 Temmuz 2012'de, Seyhan ilçesi Kocavezir Mahallesi'nde meydana geldi. Güney Kıyı Boyu Caddesi üzerindeki ikinci el eşya alım satım pazarına oğlu A.Y ile tezgah açan S.Y'nin (54) yanına damadı Ş.C (36), Ö.C (43), M.C (28), A.K (58) ve İ.S (35) geldi. Ş.C, evi terk eden eşinin tekrar dönmesi için kayınpederi S.Y ile tartışmaya başladı. İddiaya göre, bu sırada İ.S, üzerindeki tabancayı çıkartıp ateş ederek S.Y'yi öldürdü, oğlu A.Y'yi de yaraladı.

Olayın ardından, İ.S ile cinayeti azmettirdiği iddia edilen damat Ş.C tutuklanırken, diğer 3 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son duruşmalarına çıkan İ.S, tetikçi olduğunu, kendisini diğer sanıkların azmettirdiğini öne sürdü. 2 gün süreyle Ş.C'nin evinde kaldığını ve işyerinde suçta kullanılan tabanca ile atış talimi yaptıklarını ifade eden İ.S, “Olay günü de Ş.C silahla birlikte 40 lira verdi. 'Dizine sık, sakat bırak' dedi. Ben de dizine sıkmaya çalıştım. Silah tutukluk yaptı. Kaçmaya başladı. Arkasından sıktım. Daha önce de adam vurmuştum. Adam öldürmeye teşebbüsten 18 yıl ceza aldım. 45 gün yattım, sonra raporum olduğu için çıktım. Hastanede tedavi gördüm. Ş.C benim adam vurduğumu biliyordu. Ben az ceza alırım diye bana bu işi yaptırdı” dedi.

Ş.C ise “Olayı telefonla öğrendim. Ben İ.S'ye kayınpederimi vurması için talimat vermedim. Kayınpederim eşiyle arasında sorun olduğu zaman bizde kalıyordu. Sonra bana küsüp gitti. Eşim de babasının peşinden gitti. İ.S'nin kayınpederimi neden vurduğunu bilmiyorum” diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık İ.S'yi cinayetten müebbet, A.Y'yi öldürmeye teşebbüs suçundan 10 yıl, Ş.C'yi ise öldürmeye azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis, tutuksuz diğer 3 sanığı ise cinayet suçundan 25'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Editör: Barış Köksal