Parti İçi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı, Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı’nın koordinasyonunda uygulanmaya başlanan “Sandık Çevresi Örgütlenmesi”yle (SÖRE) ilgili çalışmalar masaya yatırıldı.
CHP Adana İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya, Prof. Dr. Atıcı, Adana İl Başkanı Ayhan Barut, İl Sekreteri Zihneti Emre, İl Eğitim Sekreteri Şeniz İl, İl Bilişim Sorumlusu Ahmet Dardağan, örgütlerden sorumlu il başkan yardımcıları Yüksel Karaaslan, Mehmet Şahbaz ve SÖRE Bölge Koordinatörü Av. Mustafa Çinkılıç katıldı.

Yurt genelinde yapılan sandık çevresi örgütlenmesiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Atıcı, her sandıkta biri kadın biri erkek olmak üzere en az iki kişinin aldıkları eğitimin ardından görev yapacağını ve sadece atandıkları sandıklarda oy kullanan seçmenden sorumlu olacağını söyledi. Eğitimlerin önemine işaret eden Prof. Dr. Atıcı, sandık çevresi örgütlenmesinin, CHP’nin oy oranlarında önemli bir artışa neden olacağını sözlerine ekledi.
CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, il ve ilçe örgütleri, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte sandık çevresi örgütlenmesini uygulamakta kararlı olduklarını belirtti. Sandık çevresi örgütlenmesinin devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Barut, olası bir erken seçime karşı eğitim ve örgütlenme çalışmalarını hızlandıracaklarını kaydetti.

Türkiye’nin siyasal iktidarın 14 yıldır uyguladığı yıkım politikaları, terör, 15 Temmuz darbe girişimi ve OHAL uygulaması nedeniyle her geçen gün daha fazla CHP iktidarına ihtiyaç duyduğunu ifade eden Barut, “Türkiye’nin istikrarlı sosyal demokrat politikalarla yönetilmeye ihtiyacı var. Türkiye’yi içinde bulunduğu açmazdan, kaotik ortamdan çıkaracak, toplumsal barışı sağlayıp halkı rahatlatacak, refah düzeyini artıracak, gençlerin geleceğe umutla bakmasına sağlayacak tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu bilinçle toplumun tüm kılcal damarlarına CHP’yi ve CHP’nin halkçı, laik, demokrat politikalarını, Atatürk ilke ve devrimlerini aşılayacağız” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal