İl yöneticileri, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, belediye meclis üyeleri ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı.

Açış konuşmasını yapan Karataş İlçe Başkanı Oben Ersan Aygün, CHP’nin Karataş’taki oy oranını yükseltmek için ilçe örgütü, kadın ve gençlik kolları olarak aralıksız çalıştıklarını belirterek, “CHP’nin kalesi olan Karataş’ta artıracağımız oylarla partimizin büyükşehir belediyesini kazanmasına katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Karataş’ın köylerini adım adım gezdiklerini, yurttaşların cenazelerinde acılarını paylaşıp, düğünlerinde mutluluklarına ortak olmaya çalıştıklarını ifade eden Aygün, “Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var ve bu doğrultuda il ve diğer ilçe örgütlerimiz gibi önümüzdeki üç yılda sürekli alanlarda olacağız” diye konuştu.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ise danışma kurulu toplantılarının CHP örgütlerinde sinerji oluşturduğunu ifade ederek, danışma kurullarının salon toplantısı değil, örgütlerin yol haritalarını belirlediği, eteklerdeki taşların döküldüğü, örgütlerin başarıya ulaşması için katılımcıların yapıcı eleştiriler ve öneriler sunduğu toplantılar olduğunu söyledi. Barut, “Danışma kurulu toplantılarımızı bundan sonra da istisnasız bir şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bu toplantılarda hem yol haritalarımızı belirleyecek, hem de ülke gündemindeki kritik konularla ilgili ortak bir dil oluşturacağız. Bu bağlamda danışma kurulları salon toplantıları değil, örgütlerimiz için stratejik öneme sahip örgütsel toplantılardır” şeklinde konuştu.

Karataş’ın 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışına kavuştuğunu ve ilçenin Boğaçhan Ünal’ın başkanlığında kimlik değiştirdiğini söyleyen Barut, CHP örgütlerinin Karataş’taki oy oranını 2019 yerel seçimlerinde yüzde 60’lara çıkarmak için yoğun bir çalışma gerçekleştireceğini kaydetti.

Toplantı, danışma kurulu üyelerinin öneriler sunduğu konuşmalarıyla devam etti.
Editör: Barış Köksal