Adana Valiliği, Ceyhan Kaymakamlığı, il emniyet Müdürlüğü, ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüğü ve Ceyhan Ziraat Odası'nın ortaklaşa düzenledikleri “Tarım Araçları Güvenli Kullanım Projesi” tanıtım toplantısı Devlet Bahçeli Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ceyhan Ziraat Odası başkanı Yavuz Tezcan, “Tarım Araçları Güvenli Kullanım Projesi” kapsamında “Traktörünü Güvenle Sür Canlar Yanmasın Mal Ziyan Olmasın Kampanyası”nın çiftçilerin traktörleri daha dikkatli kullanmalarını amaçladığını ve karayolu kullanan çiftçilerin kurallara uyması, her zaman ilk yardım çantalarını araçlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi.

Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk ise Ceyhan'ın Çukurova'nın en önemli ve gözde merkezlerinden biri olduğunu belirterek tarıma dayalı 1 milyon 200 dönüm araziyle tarımın merkezi olduğunu söyledi. Çiftçilerin tarıma dayalı sanayileriyle en az 70 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Öztürk “Bu da Ceyhan için gurur verici bir olaydır” diye konuştu. Başkan Öztürk, traktörlerini kurallara uygun ve dikkatli bir şekilde kullanmaları konusunda çiftçilere uyarılarda da bulundu.

Ceyhan Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy da özellikle tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü bölgelerde kara yolunu kullanan çiftçilerin gerek karayolunda, gerekse tarım işletmeleri içerisinde çalışmaları sırasında bir çok ölümlü- yaralanmalı ve iş görmezliğe neden olan kazalar meydana geldiğini söyledi. Ünlüsoy bu kazaların özellikle hasat mevsimlerinin olduğu günlerde yaşandığına dikkat çekti.

Toplantıya, İl Trafik başkanı Yusuf Alan, İl Trafik Müdürü Zülfikar Sökmen, İl Jandarma Alay Komutanı CTO başkanı Şeref Can, CTB Başkanı Memici Güleçyüz, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Tırnaksız, İlçe Tarım Müdürü İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile çok sayıda çiftçi ve sanayici katıldı.

Editör: Barış Köksal