Tarihi Tepebağ Höyüğü’ndeki tescilli yapıların atıl durumunu gözler önüne seren Ulaş Çetinkaya, Seyhan Belediyesi bünyesinde Tepebağ’ın bir turizm hareketine dönmesi için katkı sunacaklarını vurguladı.
Tepebağ’daki tescilli evlerin restore edilmesi, teşvik edilerek konut, butik otel, sanat merkezi, restoran olarak yeniden işlevlendirileceğini dile getiren Çetinkaya, tarihi mekanlarda kadınların el işlerini satmaları için sergi mekanları kurulacağını söyledi.
Bugüne kadar bir veya ikisi sağlıklaştırılmış sokakların sayısını arttıracaklarını ve gastronomi, alışveriş, eğlence, kültür-sanat-festival temalı olarak yeniden işlevlendireceklerini ifade eden Çetinkaya, şunları söyledi:
“Tepebağ Turistik Yürüyüş Yolu’nda malzemelerin kalitesi artırılacak yaya ile ulaşım cazip hale getirilecek. Böylece yerli ve yabancı turistlerin düzenli ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Adana’nın güzelliklerini görmelerini sağlayacağız.
Tepebağ Tarihi Kent Meydanı: Avrupa'daki tarihi kentlerde olduğu gibi kültür-sanat amaçlı bir meydan oluşması için araştırma yapacağız.
Taşköprü: Taşköprü'yü Avrupa'daki benzerleri gibi işlevlendirip sosyokültürel ve ekonomik hayata katkısını sağlayacağız.
Tepebağ Turizm ve Ticaret Bölgesi: Küçük imalatçıları kendilerine uygun sitelere taşıyarak boşalan yerleri turizm ve alışveriş amaçlı yerler haline getireceğiz.
Kongre Turizmi: Eğitim-toplantı-kongre turizmi, karnaval, festival, tiyatro ve etkinliklerden turizm geliri elde ederek Seyhan’ın sosyokültürel ve ekonomik yaşantısına katkı sağlayacağız.
Bu hedeflere ulaşmak için Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB): Tepebağ ve birçok tescilli yapı Seyhanımız’da olmasına rağmen tarihimize yeteri kadar sahiplenilmediği gerçeğinden yola çıkarak Belediye bünyesinde İmar Müdürlüğüne Bağlı olarak KUDEB'i kuracağız. Seyhan Belediye Başkan Adayımız Zeydan Karalar’la birlikte geleceğe tarihimizin zenginliğiyle yol alacağız.”
Editör: Barış Köksal