Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, içinde 50 ayrı derneğe ücretsiz tahsis edilecek ofis ile 2 bin 500 kişilik toplantı salonu, kütüphane ve etüt merkezinin de bulunduğu bir kongre merkezi yapacaklarını açıkladı.Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Demir ve Adana’da bulunan Yörük Dernekleri Başkanları, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e ziyarette bulundu. Federasyon Başkanı Mehmet Demir ve Adana’da bulunan Yörük Dernekleri Başkanlarını makamında ağırlayan Çetin, dernek başkanlarına ziyaretleri için teşekkür etti.

Yörük şölenine katılımı ve katkıları nedeniyle teşekkür etmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Demir, “Yakın dönemde çok güzel bir şölen gerçekleştirdik. Şölenimizde Türkistanlıları, Balkan Boşnaklarını, Azerbaycanlıları tüm kesimleri davet ettik. Şölende kültürler tanıtıldı, hepimiz bilmediklerimizi öğrendik ve çok güzel bir kültür birliği sağladık. Şölenimize katılımı ve katkısı için Çukurova Belediye Başkanımız Soner Çetin’e de çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
“Adana’ya kongre merkezi kazandıracağız”

Adana’da bulunan Yörük Dernekleri başkanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Soner Çetin, dernek başkanlarına ‘kongre merkezi’ projesi hakkında bilgi verdi. Derneklere ait bir yerin ve toplantı salonlarının da olacağı bir kongre merkezi projesinin olduğunu aktaran Çetin, “Yakın zamanda temelini atacağımız ve inşallah görev süremiz bitmeden tamamlayacağımız bir kongre merkezi projemiz var. Yapacağımız kongre merkezinde, 50 dernek için de yer ayıracağız. Hem de derneklerimize bir toplantı salonu yapacağız. Harika bir şey olacak. Hem de derneklerimizi kira derdinden kurtarmış olacağız.

Bu bizim yapacağımız en değerli hizmetlerden biri olacaktır. 2 bin 500 kişilik oturma kapasiteli muazzam bir salon, büyük bir kütüphane, etüt merkezleri ve derneklere kampüs şeklinde harika bir proje düşünüyoruz” dedi. Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Demir, projenin kendilerini çok mutlu ettiğini ve derneklerin kira ve yer sıkıntısı yaşadığını dile getirdi. Demir ve beraberindeki dernek başkanları Başkan Çetin’e yöresel kıyafet olan ‘kefiye’ armağan ettiler. Çetin, ‘kefiye’yi giyerek, başkanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Editör: Barış Köksal