Başkan Çetin, yaptığı açıklamada, Adanalı sporseverlerin bu karar karşısında şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, “Botaşspor’a, kapalı spor salonu yapması için 10 dönümlük alan tahsis ettik. Meclis kararıyla 12 Aralık 2016’da kesinleşen bu karara rağmen, Botaşspor’un tesisi olmadığı için Adana’dan gitmek istemesi tamamen spekülasyondan ibarettir” dedi.

Botaşspor’un Ankara’ya taşınacak olmasının Adana açısından bir talihsizlik olduğunu söyleyen Çetin, Botaşspor’un, Adana’nın takımı olduğunu ve tüm Adana takımlarına sahip çıktıklarını belirtti. Botaşspor için de, yer tahsisi gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, “Adana sporu için bugüne kadar ne söz verdiysek yerine getirdik. Belediye Evleri Mahallesi'nde 7014 ada 9 parseldeki 10 dönümlük alanı da, spor alanına dönüştürerek, Botaşspor Kulübü’ne tahsis için imar uygulamasını gerçekleştirdik. Bu konuda, gerek belediyemiz, gerekse Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinin desteği ile imar uygulaması gerçekleştirilmiştir.

Bizim bu samimi girişim ve uygulamamıza rağmen, kamuoyunda, tesisi olmadığı için gidiyor iddiaları bizi ve karara oy veren meclis üyelerimizi üzmüştür. Botaşspor Adana’da kalmaya karar verdiğinde, bu 10 dönümlük alanı kendilerine tahsis edeceğimizi yineliyor ve gönlümüzün Botaşspor’un Adana takımı olarak sahalarda mücadele etmesini arzuluyoruz” diye konuştu.
 
Editör: Barış Köksal