Özgecan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken'in cezaevinde öldürülmesinin ardından hiçbir mezarlığa kabul edilmemesiyle başlayan kriz sürüyor. Belediye, aileye “geçici bir yer ya da kalıcı olarak bir köy mezarlığı” teklifinde bulundu

Adana F Tipi Cezaevi’nde pazartesi günü öldürülen Altındöken’in cenazesiyle ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yetkililerinin aile yakınlarıyla bir araya geldiği ve “geçici bir yer ya da bir köy mezarlığında kalıcı olarak toprağa verilmesi” teklifinde bulunduğu öğrenildi. habertürk’ün haberine göre; Ailenin teklifi kabul etmesi üzerine defin için yer tespitine çalışıldığı belirtildi. Belediye yetkililerinin görüşme halinde olduğu Özgecan’ın ailesinin de mezar krizi nedeniyle rahatsızlıklarını dile getirip sorunun çözümünü istediği ifade edildi.

“KADIN SATICILIĞI YAPANLARI ÖLDÜRMEK İÇİN KOĞUŞ BASIP ADANA’YA SÜRÜLDÜLER”

Öte yandan cenazedeki infaza ilişkin soruşturma da sürüyor. Altındöken’in katil zanlısı Gültekin Alan’ın Tokat’taki gazinosunu işleten kardeşi Necmettin Alan’ın ifadeye çağrıldığı belirtildi. Tevfik Alan, “Ağabeyim Gültekin Alan, Ahmet Tekin B. ile İzmir Cezaevi’nde aynı koğuşta yatıyordu. Başka bir koğuşta kadın satıcılığı yapan ve kabadayı olarak geçinen Ü.Ü.’yü öldürmek için koğuşlarını bastılar. Ağabeyim ile Ahmet Tekin B. birlikte Adana’daki cezaevine sürüldüler” ifadesini kullandı.

Ağabeyinin tutuklanan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’ye gazino açtırıp kadın gönderdiği iddiası hakkında ise Alan, “Bu kesinlikle yalan. Ağabeyimin gazinosunu ben işletiyorum. Buraya cezaevinde çalışan hiç kimse gelmedi. Özellikle ismi geçen infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö. diye birini hayatımda görmedim de tanımıyorum da” diye konuştu.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada ise Gültekin Alan’ın spor salonuna götürüldüğü sırada silahı çıkarıp 2 personeli spor salonu giriş koridoruna kapattığı, koşarak Ahmet Suphi Altındöken’in koridorun sonundaki odasına gittiği ve mazgaldan ateş ederek baba-oğulu vurduğu kaydedildi. Ani müdahale ekibinin eylemden yaklaşık 4 dakika sonra Alan’ı etkisiz hale getirdiği belirtilen açıklamada, yaralıların uzun süre odada beklediği ve saldırıyı gerçekleştiren hükümlünün maktulün bulunduğu odaya girdiği şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.


kaynak:posta
Editör: Barış Köksal